Den Helige Ande gör skillnad

I bland undrar man vart de kristna har tagit vägen. "Men, men, men, men jag är ju kristen" säger kanske du!! Ja, jag vet, men när jag läser min bibel dyker i bland tanken upp: "är det samma Jesus vi tror på"??

Jag vill inte lägga en massa fördömelse på dig, utan jag vill utmana dig och uppmuntra dig till att göra stordåd för Jesus. Jag läser i Apostlagärningarna om Petrus och de andra grabbarna. Dom har fått upp ett väldans tryck, det är under tecken och mirakler av inte vanligt slag.

Ryktet går, så man för dit sjuka från städerna runt omkring Jerusalem, lägger dem på gatan så att Petrus skugga skall falla på dem så de blir friska. De (Petrus och grabbarna) går på så i den milda grad att prästerna och de skriftlärda blir vansiniga och ser till att de hamnar i fängelset.

Man kan tänka att nu blir det deppigt i lägret, som det så lätt blir, tycka synd om sig själv och tycka att man blivit felaktigt behandlad. Men icke! Herren sänder en ängel från himlen som öppnar dörrarna och släpper ut boysena (apostlarna) och det är helt underbart vilket budskap himlen kommer med.

- "Kör på grabbar, mer och vildare än någonsin!" Inte -"Nu är det dags att lugna ner sig, de blir arga på er!" - Nej; Jesus vill att vi ska va frimodiga med våra liv.

Jesus sa: "Jag sänder er ut som får ibland vargar"... tackar, de kommer att slita oss i stycken och spotta ut en stor ulltuss. Förföljelse är en del av det kristna livet.

Petrus hade inte alltid varit frimodig, han var den som förnekade Jesus när han hade det som tyngst, han var den som gick ut i mörkret och grät bittert, men: Han var den som vände om och lovade Jesus att föda hans får ,han var en av dem som den Helige Ande fyllde på pingstdagen, han den som frimodigt predikade för Jerusalems innvånare så att 3000 människor blev frälsta .

Du kanske är som Petrus, som på möten och samlingar så ropar "Amen, Halleluja" men när du möter vardagen så saknar du kraft. Den Helige Ande är din hjälpare, Han vill va med dig hela dagen. Han vill alltid vara närvarande, så att du kan vara en kraftfull kristen som det märks att Gud är med.

Jag tror att det är dags för dig och mig att böja våra knän och börja söka Gud, och fylla oss av honom och hans kraft, så vårt land får se en armé av kristna fyllda av kraft och kärlek, redo att betjäna de som behöver betjänas.

Så börja drömma om något mer. Börja be om något mer. Sträck dig ut i tro efter kraften.

Ha ett häligt liv och var rikligt välsignad.