Lyckade sommarläger på Dekarsön

Gruppbild från tonårslägret

Församlingens två läger för barn och ungdomar på Dekarsön, strax norr om Örnsköldsvik blev mycket lyckade, med vackert väder och härliga möten.

Fotografiet ovan är en gruppbild från tonårslägret som hade drygt 30 deltagare. Även detta år ordnades två läger. Det "yngre" lägret pågick mellan den 4 och 8 juli och samlade deltagare i åldern åtta till tolv år. Det "äldre" tonårslägret (13-16 år) tog sedan vid, och avslutades den 13 juli.

Dekarsögården (som ägs av Svenska Kyrkan) är en idealisk plats för de återkommande sommarlägerna. Barnen och ungdomarna har trivts, och serverats god mat i gårdens matsal. Med en badtemperatur på 24 grader i havet var det knappast någon som klagade!

Lägren innehöll många uteaktiviteter och lekar/tävlingar, men även kvällsmöten i den fina logkyrkan med lovång och predikan - och inte minst en livsförvandlande Gudsnärvaro som berörde många av deltagarna. De båda lägren hade besök av BarnOAS, ett konsertteam med ekumeniskt engagemang som reser runt i Sverige och håller konserter för barn och predikar på ett enkelt och relevant sätt om Jesus. Konserterna med BarnOAS var väldigt uppskattade.

Tack vare ett stort engagemang från frivilliga ledare, kunde barnen och ungdomarna njuta av några härliga dagar med både solsken på insidan och utsidan!