Svedjeholmskyrkans lokaler

Här kan du i ett fotoreportage följa med och se hur det ser ut i Svedjeholmskyrkan på Brogatan 105. Fotografier från bl.a. kyrksalen och den fina cafeterian.
mini.jpg

Klicka på fotot för att se en större bild (Öppnas i nytt webbläsarfönster)

Entréhallen
Det första som möter dig som besökare är den ljusa, öppna entréhallen.

EntréhallEntréhallEntréhall

Bokshopen

Direkt till vänster från entréhallen finns Svedjeholmskyrkans bokshop. Här finns kristen litteratur och musik.

BokshopBokshop

Kyrksalen
Fortsätter man in genom nästa dörr kommer man till den stora kyrksalen med plats för upp emot 500 personer. Kyrksalen har en träbelagd estrad längst fram med predikstol samt den mest centrala kristna symbolen; korset. På estraden ryms även musikinstrumenten som används i lovsången, t.ex. keyboard och trumset. Musiktexten till lovsångerna projiceras på en duk vid scenen så att alla mötesbesökare kan följa med i sångerna.

Längs ena väggen i kyrksalen finns tavlor, målningar och föremål med anknyning till landet Israel - det land där största delen av bibelns händelser utspelar sig i. Den sjuarmade ljusstaken är tillverkad av Bengt Erixon. Målningen som föreställer Jerusalem har konstnären Nisse Bokvist gjort.

KyrksalKyrksalKyrksal

Cafeterian
I anslutning till kyrksalen finns den mysiga cafeterian som är öppen efter gudstjänsterna för fika och gemenskap. Cafeterian har en unik inramning med den stora väggmålningen föreställande Örnsköldsvik på 1930-talet. Målningen är gjord av konstnären Nisse Bokvist.

CafeteriaCafeteria
cafeteria5m.jpg