Alpha i Svedjeholmskyrkan

Alpha logotypeVill du veta mer om grunderna i den kristna tron? Har du frågor om den kristna tron? Alla är välkomna att delta i en Alphakurs, oavsett bakgrund. Här ges möjlighet att ställa frågor och diskutera.

Välkommen med!

Introduktionskurs om den kristna trons grunder. Alla är välkomna att delta, ställa frågor och diskutera.

Exempel på ämnen som tas upp:
• Vem är Jesus?
• Varför måste Jesus dö?
• Hur läser man Biblen?
• Varför skall jag be, och hur?
• Hur leder Gud oss?
• Helar Gud idag?
• Vad är kyrkan bra för?

Alphakursen räcker 10 veckor. Kursträffarna inleds med en lättare måltid som följs av ett föredrag om veckans ämne. Därefter finns tillfälle för samtal och fika i mindre grupper.

Dessutom finns Alphas äktenskapskurs
Äktenskapskursen är öppen för alla gifta par som vill fördjupa och stärka sin relation. Det spelar ingen roll om man är nygifta eller har varit gifta i 40 år, alla kan få glädje och nytta av äktenskapskursen. Om ni redan nu har ett starkt äktenskap så kan kursen göra det ännu bättre, och om ni har upplever problem i äktenskapet så ger kursen praktisk hjälp och nycklar för att lösa problemen. Även ni som inte har en kyrklig bakgrund är självklart välkomna att delta i kursen.

Exempel på ämnen som tas upp:
• Bygga en säker grund
• Konsten att kommunicera
• Kärlek i praktisk handling
• Konfliktlösning
• Förlåtelsens kraft
• Föräldrar och svärföräldrar
• Bra sex

Intresserad av att gå en Alphakurs? Kontakta:
Svedjeholmskyrkans expedition, tel 0660-517 27

För mer information om Alphakurser se:www.alphasverige.org

Skriv ut E-post