Rapport från Albanienresan 7-12 juni

Ett team från Svedjeholmskyrkan gjorde en teamresa till Albanien den 7-12 juni. Vi som åkte var Maria Nordberg, Ing-Marie Svensson och Elvy Svensson.

Kvinnokonferens i Albanien
Kvinnokonferens i Lac i Norra Albanien, där teamet från Svedjeholmskyrkan medverkade.

I staden Lac i norra Albanien hade församlingen med pastorsparet Alexander och Vera Molla i spetsen, anordnat en kvinnokonferens. Ca 220 deltagare från olika församlingar i landet kom och var med på mötena under fredag och lördag. Maria Nordberg predikade, samt Elida från Tirana. Elvy och Ing-Marie gav också var sitt vittnesbörd. Många kvinnor önskade förbön under konferensen. Vid fredagskvällens samling blev ca 15-20 kvinnor frälsta. Flera vill också uppleva andedopet och få tungotalet. Det var en givande konferens där Guds ord fick ge vägledning och uppmuntran till dessa albanska kvinnor.

Församlingens egen pastor Alexander Molla, predikade på söndagsgudstjänsten som också var välbesökt.

Vi besökte även barnhemmet i Lac som leds av Dana Molla. Där bor 7 pojkar och 10 flickor som kommer från olika tragiska förhållanden. Tårarna är inte långt borta när man hör hur de haft det förut.

Flickor på barnhemmet
Några av flickorna på barnhemmet i Lac.

Ing-Marie och Elvy åkte sedan ner till staden Fier där Valter och Arta Xhillili är pastorspar. Vi fick besöka soppköket som några församlingsmedlemmar startat. Dit kommer fattiga och utslagna 3 gånger i veckan för att äta. Denna dag serverade de ris och soppa till ca 20-25 personer. Det var hjärtskärande att se en pojke på 9-10 år komma med sin 3-årige lillebror för att stilla hungern. Jesu ord i Matt.25:40 blev verkligen levande. ”Vad ni har gjort för en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig”.

Teamet återvände till Sverige tidig tisdagsmorgon, glada, tacksamma och välsignade.

/ Elvy Svensson