• Aktuellt

Kristen TV från Ö-vik berörde många

Under vecka 8 2013 sände den kristna TV-kanalen Kanal 10 sin kampanjvecka direkt från Svedjeholmskyrkan. De totalt närmare 30 timmar livesändning, varje vardagkväll från kl 17 till 23, med sång, musik och intervjuer m.m. var mycket uppskattade bland Kanal 10:s tittare. Många hörde av sig och tackade för programmen.

En av alla upplyftande samtal under TV-sändningarna. Här samtalar Maria och Thomas Nordberg med Karin Öberg och elever från Mellansels gospellinje. Gospelsångarna framförde mycket skickligt och med härlig entusiasm flera sånger under torsdagskvällens sändning.

Programmen producerades som ett samarbete mellan Svedjeholmskyrkan och Kanal 10. Värdar för kvällarna var kyrkans pastorspar Thomas och Maria Nordberg tillsammans med Börje Claesson och Lennart Åsberg med flera från Kanal 10. Ett stort antal medverkande gäster och musiker berikade programmen på ett härligt sätt med en fantastisk mix av både ord och ton.

Många frivilliga gjorde fantastiska insatser som kameramän, tekniker, studiovärdar, serveringspersonal i köket, förebedjare m.m. Ett stort tack till alla dessa hjältar!

Kanal 10 drivs och finansieras få gott som helt och hållet av privata gåvor, och under veckan gjordes en insamlingskampanj till förmån för att kunna utöka den kristna kanalens räckvidd. Att driva en TV-kanal är oerhört kostsamt men med Guds nåd och med hjälp av trogna givare siktar nu Kanal 10 in sig på att, förutom i Norden, även kunna sända kristen TV i stora delar av Asien. De cirka 600 000 kronor som samlades in till detta ändamål i samband med kampanjveckan i Örnsköldsvik är glädjande tillskott till detta arbete!

Höjdpunkterna under veckan var många med tanke på det breda och intressanta utbudet av gäster. Den stora bredden var ett härligt vittnesbörd av den stora ekumeniska gemenskapen som finns i bygden, med medverkande från bland annat Svenska kyrkan, EFS, Pingstförsamlingar och Frälsningsarmén.

Frälsningsarméns företrädare i Ö-vik i studion: Kårledare Christer Eklöf, Henry Lindell och Anita Allandotter.

Samtal med "flyg- och gatupastorn" Bengt Fiske.

Börje Claesson (till vänster) leder Kanal 10:s arbete

Sånggruppen Camadale från Husum

Samtal om Israel på onsdagen med KG Larsson

EFS-prästen Birgitta Aasa och Magnus Aasa, präst i Svenska kyrkan medverkade båden med sång och som gäster i soffan.

Thomas och Maria Nordberg.

Svedjeholmskyrkans sångare och musiker medverkade under flera av kvällarna. Här sjunger Maria Nordberg, Maria Bodin och Börje Mattebo på onsdagskvällen.

Finstämd sång av Marlene Bodin och Olow Sjöblom.

Nenne och Emilia Lindberg framför här en av sina uppskattade sånger.

Skönt gospelgung med teamet från Mellansels folkhögskola.

Intervju med körledaren Karin Öberg och några av eleverna.

Charlotte Nordin och Elin Sydhage

Kameramannen Markus Nordin i fullt arbete

Lokala sångprofilen Viveka Näslund

Medverkande och arbetande under veckan serverades god mat i pauserna i kyrkans cafeteria.

Många måltider serverades!

Några elever från Broskolan intervjuades om hur det är att gå på en skola med kristen profil.

GertOve och Cilla Liw från Höglidenkyrkan i Hudiksvall medverkade under den sista kvällen.

Fotografer: Niclas Malmborg och Kenneth Olsson