Hjälpsändning från biståndscentret till Bulgarien

Onsdagen den 29 maj skickades en hjälpsändning med lastbil från Svedjeholmskyrkans Biståndscenter till behövande i Bulgarien. Detta gjordes i samarbete med organisationen Bulgarian Aid Mission som har över 15 år erfarenhet av biståndsarbete i landet.

Lastning i Svedjeholmen, Ulf Nordström hjälper till

Anneli Olsson, föreståndare för Svedjeholmskyrkans Biståndscenter, berättar att hon är mycket glad över att centret nu skickat sin första större hjälpsändning. Sändningen innehåller bland annat kläder och möbler. Man har via förtjänst från försäljning i Second Hand-butiken kunnat ge ekonomisk hjälp till behövande i bl.a. Albanien och Indien, men detta är alltså den första större hjälpsändningen med förnödenheter. Med Bulgarian Aid Missions hjälp kan vi se till att sändningen kommer till de som verkligen behöver hjälp.

Kenneth Olsson i färd med att fylla lastbilen med förnödenheter

Lastbilen utanför Biståndscentrets lokaler

Ulf Nordström med en påse kläder från Biståndscentret

Anneli Olsson fyller i fraktdokumenten