Hjälpsändning från biståndscentret till Bulgarien

Onsdagen den 29 maj skickades en hjälpsändning med lastbil från Svedjeholmskyrkans Biståndscenter till behövande i Bulgarien. Detta gjordes i samarbete med organisationen Bulgarian Aid Mission som har över 15 år erfarenhet av biståndsarbete i landet.


Lastning i Svedjeholmen, Ulf Nordström hjälper till

Anneli Olsson, föreståndare för Svedjeholmskyrkans Biståndscenter, berättar att hon är mycket glad över att centret nu skickat sin första större hjälpsändning. Sändningen innehåller bland annat kläder och möbler. Man har via förtjänst från försäljning i Second Hand-butiken kunnat ge ekonomisk hjälp till behövande i bl.a. Albanien och Indien, men detta är alltså den första större hjälpsändningen med förnödenheter. Med Bulgarian Aid Missions hjälp kan vi se till att sändningen kommer till de som verkligen behöver hjälp.


Kenneth Olsson i färd med att fylla lastbilen med förnödenheter


Lastbilen utanför Biståndscentrets lokaler


Ulf Nordström med en påse kläder från Biståndscentret
Anneli Olsson fyller i fraktdokumenten

Bulgarian Aid Mission är en icke vinstdrivande organisation som inrättats i syfte att förse fattiga och behövande människor från Bulgarien med grundläggande förnödenheter som kläder, skor, mat, möbler, etc. BAM har gett humanitärt bistånd till många människor under åren av ekonomisk kris i Europa. Organisationen samarbetar regelbundet med statliga institutioner, privata företag, sociala och kyrkliga organisationer. Läs mer på deras hemsida: http://aidmission.org

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook