• Aktuellt

Öppenhjärtlig Birro drog fullt hus

En öppenhjärtlig Marcus Birro besökte Svedjeholmskyrkan tordagen den 20 mars, med turnén "Klarspråk med Birro". Samtalskvällen som han hade tillsammans med predikanten Tommy Dahlman och Lukas Berggren, chefredaktör på tidningen Världen Idag, var mycket välbesökt. Kvällen arrangerades i samarbete med Pingstkyrkan Örnsköldsvik.

Samtalen under kvällen kom att spänna över många ämnen, då Birro berättade öppenhjärtligt om sina tankar och erfarenheter - med både humor och allvar. Utifrån citat från sin bok nya bok "Evangelium enligt Marcus" berättade han bland om den tunga erfarenheten från att förlora ett barn till att åter finna glädjen och tryggheten i en personlig tro.

Många känner igen Marcus Birro från TV som en duktig och engagerad fotbollskrönikör med italienskt påbrå och glöd, hängiven supporter till Örgryte IS och AS Roma eller som bisittare till Lennart Ekdahl i ”Kvällsöppet” i TV4. Andra kanske tänker mer på hans författarskap som innefattar över femton böcker, både prosa och lyrik. Han var i höstas aktuell med ungdomsromanen ”Calcio Amore” och släpper nu den nya boken ”Evangelium enligt Marcus”. Ytterligare andra ser honom som en debattör och skribent som inte värjer för stora och obekväma frågor, bland annat genom sina återkommande krönikor i kvällstidningen Expressen och tidningen Världen Idag.

Detta var Marcus första besök i Örnsköldsvik och det uppmärksammades i den lokala pressen, både i Tidningen 7 och Örnsköldsviks Allehanda. >>Länk till artikeln "Tron är en trygghet" i Örnsköldsviks Allehanda

Marcus Birro i samtal med Berggren och Dahlman om hans nya bok

Inspiratören och predikanten Tommy Dahlman höll en apell under kvällen

Extra stolar fick tas in i kyrkan för att alla skulle rymmas.

Stefan Beimark, pastor i Pingstkyrkan Örnsköldsvik som tillsammans med Svedjeholmskyrkan arrangerade kvällen