Teamresan till Georgien

Ett sammandrag med vittnesbörd från teamresan till Georgien i oktober 2014, skrivet av Anneli Olsson.

Böne-teamresa till Georgien:

Det var en välsignad resa på många sätt.  Allt gick så bra och vi fick träffa härliga människor som var så tacksamma att vi kom.

Vi åkte via Turkiet och de hämtade oss med buss i en stad som heter Trabzon nära Georgien.  Vi började med att lovsjunga och be för Turkiet i bussen, det var ett speciellt tillfälle i och med att IS hotade nere i södra gränsen till Turkiet. Det visade sig att bussen var hyrd och en kille som är evangelist, började vittna för busschaufförerna!  Det tog 22 timmar att komma fram till Batumi i Georgien från det att vi lämnade Örnsköldsvik onsdag morgon, men det var det värt! Batumi var en vacker stad med höga berg och djupa dalar. En modern strandpromenad (6 km) med många kulturella verk och vackra byggnader.  Vi hade +20 grader varmt och badade i Svarta havet!

i Batumi
Vy över staden Batumi

På torsdag träffade vi den Ukrainske Pastorn som tvingats fly med sin familj.  Vi åkte upp på ett berg och bad tillsammans med bl a honom, för staden. Vi fick uppmuntrande ord till den Ukrainske Pastorn, att det inte var en slump att han var i Batumi, utan skulle bli till välsignelse för Guds rike, ett stöd för Pastorn i Batumi.  Vi fick ge honom 2 resväskor kläder och skor vi tagit med från Biståndscentret.  De hade tre döttrar och var väldigt tacksamma för allt vi tagit med oss.  Vi gav också en gåva till mat och hyra för tre månader.

Två kvällar undervisade Christer i Bibelskolan om Israel, och Ulf, Gun o Anneli sjöng lovsång och Israeliska sånger om hopp och glädje.

Fredag tog Pastorn och hans son med oss till toppen av ett berg med en vacker ortodox kyrka.  Vi bad för staden och för att fästen som kontrollerar staden ska brytas. Enhet för de kristna och för att dörrar ska öppnas in i Turkiet.  Vi åkte också till en plats med en Romersk fästning som heter Petra och bad för Kobulethi och områdena runt omkring.

Böneteamet i Georgien
Teamet ber för staden och närområdet

Hela dagen på lördag reste vi med Pastorn, hans fru, sonen och evangelisten österut och besökte bl a två områden där de arbetat med evangelisation och bistånd i ca 5 år.  Många fattiga familjer bor där som de hjälper på olika sätt.  Vi köpte med oss mat m m och de hade lite skolmaterial m m till barnen med sig.  Behoven var enorma, de var så glada att vi kom på besök. Vi fick dricka Turkiskt kaffe,  spela fotboll, hoppa hage och sjunga med barnen.  Nästa sommar ska de genomföra en evangelisationsresa till många städer österut och ville att vi skulle åka och be, och förbereda vägen för det.

Lördagkväll hade vi en gemensam träff med lovsångare o musiker, vi bad och sjöng tillsammans och Guds härlighets närvaro kom över oss!  Underbart var det!  Vi fick be för de och ge de lite uppmuntran.  Anneli delade Guds ord och om hur vi har arbetat med lovsången i församlingen för att komma vidare.

Söndag var det dags att resa vidare, men vi var med på söndagsmötet och fick träffa och skicka iväg ett evangelisationsteam till Turkiet. Ett team från Vitryssland. Pastorn delade lite om Israel. Han hade varit två veckor i Israel och var utsedd till “ambassadör” för Israel i Georgien.  Sedan fick vi dela ord vi fått till staden och berätta vad vi gjort, Christer fick dela kort om bön och sedan bad vi för alla ledare i församlingen och en del sjuka som spontant kom fram. Ler  Tiden gick väldigt fort!  På väg hem stannade vi i Istanbul en dag och gick runt och tittade och bad för landet.

I ett regnigt Istanbul på hemvägen

Vi tackar Gud för resan och den underbara gemenskapen med varandra och andra troende i världen!  Gud kunde använda oss med det lilla vi kan och vi blir själva överraskade och välsignade många gånger!