"Bridge of Hope" - Vårt barnhem i Indien

Bakgrund

I samband med kraftiga monsunregn i norra Indien och delstaten Västbengalen under 2013 förlorade många sina anhöriga, hus och ögodelar. Över en natt blev hundratals barn föräldralösa.

Efter att tidigare besökt detta område återvände nu pastor John Rajiah, pastor och missionär samt ledare för organisationen Eternal Word Ministries (EWM) till Västbengalen. Syftet var att se vad de kunde göra för att hjälpa naturkatastrofens offer. Det öppnade sig snart en möjlighet där EWM fick ta emot ett landområde i Samuktala i Västbengalen helt gratis för att kunna bygga ett barnhem för att kunna ta emot föräldralösa barn.

Byggande av barnhem

EWM driver sedan tidigare flera barnhem och skolor i södra Indien och även i Nepal, med många hundra barn, och arbetet expanderar ständigt även på andra håll. Eftersom medel saknades för uppbyggandet av barnhemmet fick Svedjeholmskyrkans Biståndscenter förfrågan om att bistå med de resurser som behövdes, och vi tog ansvaret att finansiera barnhemmet.

Behoven i Västbengalen är dock fortfarande akuta, och med tanke på de föräldralösa barnens utsatta situation har det varit mycket brådskande att få barnhemmet färdigställt. I första steget harr 65 barn kunnat beredas plats på barnhemmet. Behoven är nu att ge barnen hjälp utbildning och driva den dagliga verksamheten, samt att ge plats för ytterligare barn som är i behov av hjälp. I visionen finns även byggande av en skola.

Vi var på plats vid invigningen i mars 2015! >>Se bilder från invigningen.

Matutdelning till barnen i Samuktala

Pastor John Rajiah med några av barnen

Byggnad som är på väg att färdigställas till barnhem.

HUR DU KAN STÖDJA VÅRT BARNHEM:

Ge en gåva via Postgiro till Svedjeholmskyrkans missions- och biståndsfond: PG 14 82 38 - 9 (Trons Sköld) OBS! Märk betalningen  ”Barnhem Indien”.

Varje gåva - liten eller stor -  är välkommen och gör skillnad!

BLI FADDER:
Du har också möjligheten att engagera dig mer konkret genom
att bli fadder till ett barn och stödja ett barn långsiktigt. Då bidrar du med 200 kr i månaden och kan hjälpa ett barn till en ny och trygg framtid! Intresserad av att bli fadder till ett barn? Kontakta oss!