• Aktuellt

Temat "Bygga kyrka - älska staden" samlade många i Ö-vik

Joakim Lundqvist medverkade vid böneveckan i Örnsköldsvik

I en gemensam satsning i kyrkorna arrangerades en ekumenisk bönevecka under vecka 3 i Örnsköldsvik. Inbjudna talare var Gertrud Storsjö och Joakim Lundqvist. Samlingarna hölls i flera olika kyrkor och det anordnades även en mycket uppskattad ledarsamling med Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord, Uppsala.

Cirka 50 ledare, pastorer och församlingsanställda fanns på plats vid denna samling i EFS-kyrkan. Senare på kvällen predikade Joakim i Svedjeholmskyrkan och hans budskap "Anden kommer, kyrkan går" berörde många. Det var i det närmaste fullsatt i kyrkan och i en härlig atmosfär av bön och lovsång präglade kvällen. Joakims budskap var konkret och utmanande och handlade om möjligheten att nå sina vänner med evangeliet, och att den Helige Ande alltid är med oss när vi ta steg i tro och sträcker oss ut till människor runt omkring oss. Veckan avslutades med en gemensam nattvardsgudstjänst i Pingstkyrkan då några av stadens ungdomspastorer predikade tillsammans.

>> Kvällsmötet med Joakim Lundqvist finns att lyssna på i vårt budskapsarkiv