Stå upp för din tro!

Det pågår en kamp om vilka värderingar som skall råda i vårt samhälle idag.

Kära vänner!

Jag är övertygad om att Han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Jesu Kristi dag.  Fil 1:6

Gud vill ge dig tro för framtiden. Tron för imorgon, ger dig kraften du behöver för idag. Paulus talar tro till församlingen i Filippi trots att han själv satt i fängelse. Det Gud har gett oss från himlen är något gott, för dig, din familj, samhället och nationen. Gud är en god far som vill sina barns bästa. Därför har han lagt ned en vilja i oss att hjälpa, hela, undervisa och göra saker som förbättrar våra liv och vårt samhälle. Kristna sanningar som alla människors lika värde, unika skapelser med olika gåvor bildar en helhet där individen blir sedd, älskad och accepterad för den hon är, en Guds skapelse.

För 200 år sedan avskaffades slavhandeln officiellt i England efter åratal av kamp främst av Willam Willbefors, en kristen politiker. Utifrån tron på varje människas unika värde som Guds skapelser, oberoende ras, använde han all sin kraft under åratal i parlamentet, kämpande för slavarnas frihet. Strax före sin död fick han se en lag gå igenom som förbjöd all form av slaveri och ändrade livsvillkoren för hela nationer.

Stor hjälp fick han av den förre slavskeppskaptenen John Newton som blivit frälst, fått sitt sinnelag förvandlat och skrev den världsberömda sången ”Amazing Grace”. Gud förändrar samhället till det bättre genom människor som blir förvandlade och väljer att bli Jesu lärjungar i kärlek!

Vi har samma kamp att utkämpa idag, fast på ett annat plan.

Idag upplevs det oftast som att de kristna värdena i samhället representerar mörkerkrafter i stället för det goda. Sanningen har blivit omvänd. Jesus säger att i de yttersta tiderna kärleken till sanningen skall svalna. Att vara kristen och tro på Gud är något positivt, bra och fint för dig och hela vårt samhälle.

Låt dig inte tryckas ned av den ande som är verksam här i världen.

Den som bor i dig är större än den som är i världen, han är en hjälte som kan frälsa. Var inte tyst utan tala om din Gud, det behövs!

Gud välsigna dig!

Thomas Nordberg