Ungdomarna

Svedjeholmskyrkans ungdomsarbete riktar sig till ungdomar mellan 13-25 år.
Vi tror att ungdomar utgör en viktig roll i vad Gud vill göra i den tid vi lever. Gud har alltid använt unga människor i det han tänkt göra, och jag tror att han vill fortsätta med det.

Svedjeholmskyrkans ungdomsarbete riktar sig till ungdomar mellan 13-25 år.
Vi tror att ungdomar utgör en viktig roll i vad Gud vill göra i den tid vi lever. Gud har alltid använt unga människor i det hanFoto: Bertil Österberg tänkt göra, och jag tror att han vill fortsätta med det.
 Så vi arbetar med ungdomsmöten, cellgrupper, och vi för söker att resa på team så ofta vi kan.
Mission är något som ligger oss varm om hjärtat så att få unga människor ut på fältet är något vi jobbar med och det var på en av våra första missionsresor som dans- och dramateamet  Noorte action uppstod.

Noorte Action - Dansar med ett högre syfte

Tuffa beats från pop- och hiphopmusik pumpas ut i gympahallen i Trons Skölds lokaler. Dansgruppen Noorte Action har samlats för träning. Det är dock inte gammal tråkig styrdans som vankas.

Noorte Action beskriver sig själva som en street- och breakdancegrupp. För den oinvigde säger detta kanske inte så mycket. Streetdance handlar om synkroniserad dans i grupp till modern musik, där tajt samspel och kroppskontroll är två viktiga ingredienser. Breakdance är kanske en mer känd genre, där en stor portion attityd, modig akrobatik och hiphop-musik förenas.

När vi besöker gruppens träning arbetas det på en ny egenhändigt gjord dans. Av danserna på repertoaren har gruppen själva skapat koreografin till de flesta. ”Det är inget hastverk att skapa koreografin”, säger Jenny Eriksson, en av gruppens ledare. Hon fortsätter: ”Det tar ungefär fem till sex månader att skapa en cirka tre minuter lång dans, men det är ändå kul hela tiden.”

Foto: Bertil ÖsterbergI andra änden av gympasalen tränar André Eriksson och Anders Lundin breakdance. Till synes halsbrytande konster som till exempel ”wind mill” utförs, där de två dansarna i hög fart snurrar runt på golvet med benen rakt ut i luften utan att dessa nuddar golvet. ”Bland det roligaste är då man lär sig något nytt” säger André som tränat breakdance i ungefär två och ett halvt år.
Han påstår att det alltid finns något mer att lära sig, det som krävs är hård träning och tålamod.

Noorte Action är en del av Trons Skölds ungdomsarbete. All musik som gruppen använder är gjord av kristna artister.  Dansgruppen har vid flera tillfällen följt med på evangelisationsresor utomlands. ”Vi vill med vår dans fånga människors uppmärksamhet och visa vad vi tror på”, säger Jenny Eriksson, “och samtidigt har vi också väldigt roligt tillsammans.”

Fakta om Noorte Action
Gruppen bildades år 2000, och består av åtta personer (varav två killar) i åldrarna 14 till 22 år.
Evenemang där Noorte Action har dansat:
Barnens dag och stora dansdagen, Örnsköldsvik
Holmen blues, Köpmanholmen och Kubbyran, Sidensjö m.fl.
Länder som besökts:
Tjeckien, Albanien, Estland, Finland
Namnet ”Noorte Action” uppkom på gruppens första resa till Estland. ”Noorte” betyder ”ung” på estniska.

Skriv ut E-post