Pastorn: "Att se det lilla i det stora"

Kära vänner!

Av den minste skall det bli tusen, av den ringaste ett stort folk. Jag, HERREN, skall med hast låta detta ske, när dess tid kommer. Jes. 60:22

Att se det stora i det lilla har ringt inom mig hela vintern. Jesu ord om att allt vad vi gör mot en av dessa mina minsta det har ni gjort mot mig påminner oss om att värdesätta och se Jesus även i det lilla och enkla. När jag var liten lyssnade jag ofta på ett kassettband med Levi Petrus sista predikan, ”att vinna en och en”.

Att våga se det stora i det lilla kräver mod. I vår värld idag är allt det värdefullt och betydelsefullt som syns och hörs. Vi värderas utifrån vad vi kan producera och prestera för stunden. I det ligger något bra men speglar bara en del av våra liv och behov. Vi är skapade till Guds avbilder, att vara honom lika. Till att råda, regera, föröka och lägga jorden under oss, men även till att umgås med Fadern och varandra.

Bibeln berättar hur Gud kom till Adam och Eva när dagen började svalka för att umgås och ha gemenskap med dem. Sex dagar skall vi arbeta och på den sjunde skall vi vila och helga den åt Herren. Det talar om betydelsen mellan det lilla och stora, att ge ut och ta in.
Ganska ofta ringer en kvinna till oss för att tacka för den tid hon var i Örnsköldsvik.
Hon bodde på Fristaden och kom till Tron Sköld och blev frälst och även döpt här.
Hon är fortfarande så tacksam för det hon mötte i församlingen. Vad var det som hände, jo någon såg, bekräftade och visade henne kärlek. Hon tackade inte för predikningarna i första hand utan för det hon mötte och såg här av en sådan som du.

Låt oss fortsätta med att se till, bry oss om och betjäna i det lilla, där finns de stora resultaten. I Guds rike är alla viktiga och har något att ge även om man inte står på plattformen. Låt oss komma ihåg att de flesta mirakel Jesus gjorde skedde inte i mötena utan i vardagssituationer. Du har något som någon annan behöver!

Cellgruppen är en plats där vi kan betjäna varandra och ge ut i en trygg miljö. Jag önskar att alla kan vara en del av någon av cellgrupperna vi har i församlingen. Tillväxt kommer genom det bistånd varje led ger. Alla är betydelsefulla. Ibland kan vår egen svaghet bli en styrka för att hjälpa en annan person. Ofta blir jag själv vederkvickt när jag gör ett hembesök.
Att hjälpa någon annan är att hjälpa sig själv.

Att ta ett steg och betjäna någon i det lilla förlöser mer av Guds kraft och nåd över våra liv. Gåvorna som Gud gett oss kommer i funktion och vi ser framsteg. Ibland brukar vi säga att det är pastorns uppgift att se gåvorna och få dem i funktion. Det ligger en viss sanning i det men inte hela. Vi har även ett eget ansvar att förvalta det pund vi fått. Gud vill ge nåd till församlingen så det finns utrymme för tillväxt. Jag ber till Gud om fler plattformar för församlingen att predika från och nå ut till människor med evangeliet om Jesu kärlek och försoning.

Låt oss se det stora i det lilla och ta vara på möjligheterna. Gud vill använda dig!