Pastorn: Lobbyisternas julafton!

Nu rasar debatten, eller borde rasa, om könsneutrala äktenskap eller inte.
Lobbyisterna har lyckats övertyga statsministern och budskapet är glasklart.
Man skall gå vidare från den rätt man har idag att registrera samkönade par genom partnerskapslagen till att även erövra äktenskapsbegreppet.

Äktenskapet ingås mellan man och kvinna enligt lagen. Begreppet har en mångtusenårig tradition som delas av de flesta kulturer och religioner utöver världen. Även det svenska folkets egna val talar sitt tydliga språk. Enligt SCB ökar antalet par som ingår äktenskap från 2001-2007 med 35%,till 48500 par -07. Samtidigt minskar antalet registrerade partnerskap. År 2007 ingick 325 par partnerskap och året innan var det 330 par.

Det utgör 6,5 promille i jämförelse med antal ingångna äktenskap under samma tid -07. Kära läsare och beslutsfattare döm själv om detta är ett verkligt problem eller en ren lobbyprodukt. Stå på er alla muslimer, katoliker, andra kristna och kulturbärare. Bevara äktenskapet mellan man och kvinna!

Thomas Nordberg, vigselförättare.