Pastorn: Närmare Gud, närmare varandra. - för andra!

Det känns verkligen inspirerande med hösten. En ny termin ligger öppen framför oss och jag tror att Gud vill ge oss en härlig tid. Det känns som att Gud vill föra oss in i en ny skördetid. Han kallar oss närmare sig, och närmare varandra.  Detta kommer att vara temat i kyrkan under höstterminen. ” Närmare Gud, närmare varandra – för andra!”

Kära vänner!
Närmare Gud, närmare varandra – för andra!

När vi kommer närmare Guds hjärta kommer vi samtidigt närmare varandra, för han är centrum i våra liv och församlingen är hans kropp på jorden. Vi har talat om att omvändelsen till Jesus är personlig men vandringen med honom är gemensam. Vi är ett folk, en kropp, en byggnad. Vi har en tro, en Ande, ett dop och allt detta är förenat i Jesus Kristus. Därför är det inte jag och Jesus, utan vi och Jesus. Vi kan inte bara välja huvudet Jesus och strunta i resten av kroppen, församlingen. Skiljer man huvudet från kroppen dör något.

När vi tillsammans kommer närmare Gud kommer vi även närmare hans hjärta, som alltid sträcker sig ut till någon annan som är i behov av honom.  Dem vill han betjäna genom församlingen. Han vill se sin familj hel igen.

Som ett led i detta kommer vi att prioritera cellgrupperna / hemgrupperna.
Vi avsätter måndag och tisdag kvällar varje vecka för detta. Dessa kvällar har vi inget annat program utan prioriterar hemgrupperna och hoppas att så många som möjligt aktivt är med en gång i veckan. Vi läser i Apostlagärningarna om hur församlingen samlades i templet och hemma i husen.

Vi kommer att sträva efter att inte ha program i kyrkan på lördagarna utan låta den dagen vara en ”familjens dag”, för att umgås, träffa vänner mm. Detta för att alla skall kunna prioritera Herrens dag och så fira gudstjänst tillsammans. Det är svårt i längden att vara kristen om inte ett regelbundet gudstjänst firande blir en del av våra liv, efter bästa förmåga. Det handlar om att ödmjuka sig under ordet och helga Herrens dag, inte i lagiskhet utan av kärlek till Herren. Jag tror att det ligger en stor välsignelse i detta.

Tiden går och vi har nu varit här i 10 år. Under det första året efter vi flyttat hit så åkte vi runt och besökte alla hem i församlingen. Nu känner vi att vi vill göra detta igen för att förnya och fördjupa kontakten. Vi kommer att ringa upp och boka en tid för ett hembesök under enkla former. Vi tror att den helige Ande säger till församlingen, närmare Gud – närmare varandra!

Media namn. Vi vill ha hjälp med ett bra namn för media arbetet. Kommer du på ett bra namn så hör av dig till exp. eller maila på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Tanken är att gudstjänsterna sänds från Svedjeholmskyrkan medan andra program som görs har annan ”media” avsändare.

Missionsresor, under v 41 Albanien, v. 49 Azerbadjan / Georgien, v 12 Albanien (Maria)
Åk gärna med. Det skulle vara mycket roligt med ett team på resan v 49 och v 12. Hör av dig!

Församlingsmöte har vi söndagen den 20 /9 ca 14.00 då vi delar mera info. Skickar med en inbjudan till Alpha grupp. Bed över inbjudan och ge den till någon. Fler finns i kyrkan.
Skickar även med en Svedjeholmskyrkan penna och månadsschemat.

Allt gott önskar vi dig / er i Jesu namn!
pastor Thomas