"Kreativ!"-helgen inspirerade många

Ungdomssatsningen "kreativ!" den 16-18 oktober 2009 blev en inspirerande och välbesökt helg i Svedjeholmskyrkan.

Helgens fokus var att använda den kreativitet Gud get oss och utveckla den mångfald av gåvor som Han har gett oss alla. Helgen inleddes på fredagen med ett kvällsmöte där Mattias Nordström, ungdompastor från församlingen Livets Ord i Uppsala talade. Uppskattningsvis ca. 100 ungdomar samlades till kvällsmötet, och fick aven ta del av en breakdance- och beatboxuppvisning - fylld av just kreativitet.

Under lördagsförmiddagens workshop inspirerade bl.a. Peder Sundström, som arbetar som resande "ävenstyrsfotograf", till entreprenörskap bland de unga. Även Kristna företagsgruppen i Örnsköldsvik medverkade under den sessionen. Kristen Idrottskontakt (KRIK) arrangerade en innebandyturnering i kyrkans gympahall på eftermiddagen. Kl 17.00 fortsatte programmet med ett möte då Mattias Nordström talade om att förlösa sina gåvor, och hur viktigt det är att vi inte håller våra talanger för oss själva.

Lördagkvällens konsert med Samuel Ljungblahd var mycket välbesökt
Lördagkvällens konsert med Samuel Ljungblahd var mycket välbesökt. Svedjeholmskyrkans streetdancegrupp Noorte Action öppnade kvällens konsert med ett imponerande framförande. Det skickliga lokala bandet Josie fick därefter agera förband till Samuel. Kyrksalen med 300 platser var närapå fullsatt. Samuel gav en mycket inspirerande och livfull konsert.

Helgen avslutades med söndagens gudstjänst då Mattias Nordstöm predikade över ämnet"vad finns i ditt hjärta?".

Lyssna till budskapen som Mattias Nordström predikade/undervisade under helgen!

Skriv ut E-post