36 timmars bussfärd p.g.a. flygkaoset...

Pastor Thomas Nordberg hamnade mitt i flygkoaset i Europa p.g.a. askan från vulkanutbrottet på Island. Hans skriver (17 april): "Tack Gode Gud. Jag fick sista platsen på en buss frpn Borno i Tjeckien till Stockholm. Så just nu är jag i Småland på väg hem. Det blir ca 36 timmar i bussen innan jag är hemma i Örnsköldsvik sent ikväll. Tacksam att jag fick åka med :) Det verkar osäkert när flyget börjar gå igen"

Christer Olsson från Svedjeholmskyrkan var även han på väg hem från en missionsresa i Thailand och Burma, och blev försenad pga askmolnet. Han vittnar ändå om hur han blev använd av Gud på ett härligt sätt i Bangkok då han väntade på att kunna resa hem. Missionärsparet Daniel och Pulina Brolin ordnade så fick bo några extra nätter hos dem.

Bibelundervisning i 35 graders värme i Burma...

Christer Olsson berättar om sin vistelse i Burma under vecka 15 2010. Han är i Burma tillsammans med missionären Marco Strömberg och undervisar ungdomar.

I en tid då många burmeser inte ser någon framtid vill de inspirera dem till att skapa sig en ny framtid genom företagsamhet och nya initiativ.

Läs hans hälsning, skriven den 14 april.

Läs mer

Pastor Thomas Nordberg i Tjeckien och Slovakien

Svedjeholmskyrkans pastor Thomas Nordberg befinner sig under vecka 15 i Tjeckien och Slovakien.

Han undervisar bland annat på bibelskola i Bratislava. Läs hans hälsning från resan.

Läs mer

Besök hos missionärerna Brolin i ett oroligt Bangkok

Bilder från Bangkok / foto: Christer OlssonChrister Olsson från Svedjeholmskyrkan besökte missionärsparet Daniel och Paulina Brolin i Bangkok söndagen den 11 april.

Paret Brolin känner många som det unga svenska missionärsparet som kidnappades i Tjetjenien för ett antal år sedan. De är nu åter på missionsfältet och är engagerade i ett församlingsarbete i Bankok, Thailand.

Christers rapport från ett oroligt Bangkok: "Sänder en kort rapport från Bangkok där det är en tråkig tid med ca 20 dödade och 800 skadade igår men idag på församlingen Lifecenters gudstjänst så kom Guds frid så starkt och vi bad över situationen och tror att Gud kommer att vända denna situation till något gott för landet och folket. Imorgon åker jag vidare till Burma där jag ska medverka på en ungdomskonferens med inriktning företagsamhet och ekonomi."

Läs mer

Missionsresan till Sydamerika, mars 2010

Bengt Erixons resa till Ecuador och Peru 2010
Under en hel månad har församlingens egen Sydamerikamissionär Bengt Erixon varit på resande fot. Läs om hans spännande upplevelser från missionsresan till Ecuador och Peru. Han besökte bland annat en församling i Lima som vi understödjer månatligen, och överlämnade en banderoll med Svedjeholmskyrkans logotyp.

Läs mer

Albanienteamet berättar från resan

Följ med i teamets blogg från resan till Albanien mars 2010. Teamet från Svedjeholmskyrkan leddes av Maria Nordberg. De glada, lovsjungande missionärerna är nu hemma i Sverige, mycket nöjda med resan!

De besökte flera församlingar i Albanien, men även barnhem och fattiga byar m.m.

(Fotot till höger visar hela teamet utom Maria som undervisade på bibelskolan i Fier).

Läs mer

Maria Nordberg med team till Albanien

Teamet som åker till AlbanienEtt team på sju personer från Svedjeholmskyrkan reser under vecka 11 till Albanien. På söndagsgudstjänsten den 14 mars fick teamet ta emot församlingens förbön inför den spännande resan.

Teamet leds av Maria Nordberg. Maria kommer att undervisa på Livets Ords bibelskola i Albanien i ämnet "lovsång". Teamet kommer under helgen att hålla ett lovsångsseminarium. Under resan kommer de att besöka flera församlingar, samt även ett barnhem.

Läs mer

Församling i Azerbadjan i behov av hjälp!

Så sent som i december 2009 besökte pastor Thomas Nordberg med ett team från Svedjeholmskyrkan församlingen Cathedral of Praise (Livets Ords församling) i Baku, Azerbadjan (läs mer om resan här).  I dagarna nåddes vi tyvärr av ett jobbigt besked ifrån Baku. Församlingens kyrkolokal har brunnit ned. Lokalen användes även av församlingens bibelskola.

Om du vill ge ett ekonomiskt stöd till församlingen i Baku så, för återuppbyggnad av möteslokal, så är detta mycket välkommet! Du har möjlighet att ge din gåva via vår missions- och biståndsfond, PlusGiro 14 82 38-9. Vi vidareförmedlar gåvan direkt till arbetet i Azerbadjan!

Läs mer

Missionsresan till Azerbadjan och Georgien, december 2009

Azerbadjan och GeorgienEtt team på fyra personer från Svedjeholmskyrkan reste den 30 november till den 7 december 2009 sig till Azerbadjan och Georgien i Centralasien.

Med på resan fanns pastor Thomas Nordberg som bl.a. undervisade på bibelskola i Baku.

Resan gick vidare med tåg till Tbilisi i Georgien.

Läs deras spännande blogg från resan. Varje dag under resan har teamet fått be för människor som för första gången tagit emot Jesus som Herre i sina liv!

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook