Vårdcentralen i Kenya invigd!


Församlingen Trons Sköld har sedan ett tid tilllbaka understött ett projekt i Kenya med att bygga upp en vårdklinik som bl.a. ger HIV/Aids-drabbade hjälp och stöd. Kliniken är nu klar och tar redan emot en mängd patienter. "Zion Community Clinic" ligger i Mtwapa utanför Mombasa. Arbetet med vårdcentalen leds av Pia Lind och Kirsi Nyrhinen som tillsammans med ett team från Kenya besökt Trons Sköld flera gånger. Läs här deras jul- och tackhälsning.

Läs mer

Mission och bistånd i Indien

Pastor John RaijahTrons Sköld arbetar med mission och bistånd på många områden i världen. Trons Sköld samarbetar med Eternal Word Ministries, en indisk missionsorganistion som leds av pastor John Raijah. Den 26 oktober 2008 besökte pastor John Raijah Trons Sköld i Örnsköldsvik och vittnade om vad gör i Indien.

Han rapporterar nu om hur den ekonomiska gåvan som han mottog har kommit till stor nytta bl.a. i arbetet med skolan och barnhemmen som organisationen driver. Behoven är fortfarande stora, bl.a. i arbetet med barnhem för föräldralösa. Klicka på "läs mer" för att veta mer.

Läs mer

Historisk missionsresa till Mongoliet


Ett team bestående av pastor Thomas Nordberg, Hasse Svensson (från Trons Sköld) och Carl Gustaf Severin (från Livets Ord, Uppsala) besökte Mongoliet i slutet av augusti 2008. Flera kristna församlingar har startats i landet, och människor är hungriga efter Gud. Församlingarna har startats av inflyttade f.d. bibelskoleelever från Livets Ords Bibelskolor i Ryssland. Resan var historisk på flera sätt. För första gången besöktes församlingar av en pastor från Livets Ord i Sverige.

Läs mer

Vittnesbörd från bibelskoleelever i Azerbadjan

Trons Sköld understödjer missionärerna Per och Sabina Johansson som arbetar i Baku, huvudstaden i Azerbadjan vid Kaspiska havet. Den lokala församlingens bibelskola har just avslutats med diplomutdelning till de 45 bibelskoleelverna. En majoritet av eleverna är nyfrälsta och bebelskoleåret har präglats av en andlig hunger, men också en god sammanhållning och stark vänskap mellan eleverna.

Läs mer om elevernas egna vittnesbörd, bl.a. om hur de fått ta emot helande och frälsning.

Läs mer

Intryck från missionsresa till Azerbadjan och Georgien

Pastor Thomas och en lokal pastor i Tblisi, GeorgienPastor Thomas Nordberg och ett team på ytterligare tre personer från församlingen Trons Sköld gjorde en missionsresa till Azerbadjan och Georgien vid månadsskiftet oktober-november 2007. Azerbadjan och Georgien är två f.d. Sovjetstater och ligger mellan Svarta havet och Kaspiska havet. Pastor Thomas skriver om intrycken från resan och hur de kristna församlingarna växer trots svåra villkor.

Läs mer

Missionsrapporter från Tjeckien och Azerbadjan

Söndagen den 12 augusti 2007 hölls en gudstjänst på Trons Sköld med speciellt fokus på mission. Christer och Kicki Dahlberg från Hlinsko i Tjeckien och Per och Sabina Johansson från Baku i Azerbadjan gav härliga vittnesbörd från missionsfältet.

Läs mer

Bengt Erixons missionsresa till Peru

Bengt Erixon (t.v.), Karl Erik Appelfelt (t.h.)Läs om Bengt Erixons spännande missionsresa till Peru år 2006 - "Operation Peru". Bengt åkte ut som korttidsmissionär tillsammans med Karl Erik Appelfelt till det sydamerikanska landet där många männskor kommer till tro på det kristna budskapet och församlingarna växer.

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook