• Aktuellt

Rune Borgsö: "Livet med Den Helige Ande"

Söndagen den 18 november besöker Rune Borgsö Örnsköldsvik. Han talar vid gudstjänsten i Svedjeholmskyrkan kl 11, och medverkar även på öppna kvällsbibelskolan i Nya Parken kl 18.

Rune är verksam vid församlingen Livets Ord i Uppsala. Han kommer att tala om "Livet med Den Helige Ande".

Bönedygn på Nya Parken

Ny hemsida på gång


Vi håller just på att bygga en ny och modern webbsida! Du får gärna gå in och få en förhandstitt (all information och alla funktioner är inte tillgängliga ännu).

Vi planerar att övergå till den i slutet av oktober eller början av november, men klicka gärna på länken om du vill se hur den ser ut nu. >>Till nya webbsidan

Kvällsbibelskola i Nya Parken fortsätter

Två lektioner, fikapaus och lovsång. Undervisning från Bibeln som lär dig att upptäcka kraften och godheten i Guds Ord. Du lär dig om vem Fadern, Sonen och den helige Ande är.  Du får lära dig se på dig själv och dina omständigheter utifrån Guds kärleksfulla perspektiv.   

Kommande tillfällen - talare och ämne:
14/okt. Parken Johannes Sundin, Guds karaktär
21/okt. Parken Thomas Nordberg, Din identitet som troende
28/okt. Parken Maria Nordberg, Din identitet som troende
04/nov. H Ö S T L O V
11/nov. Parken Johannes Sundin, Den helige Ande och hans gåvor
18/nov. Parken Rune Borgsø, Den helige Ande och hans gåvor
25/nov. Parken David Alfaro, Trons vandring
02/dec. Parken Marco Strömberg, Förvaltarskap
09/dec. Parken Thomas Nordberg, Trons vandring

Välkommen att ta emot Guds ord och låt hans ord och Ande fylla dig. 
Det blir harliga kvällar då du får lyssna till olika pastorer och bibellärare i en god atmosfär.
Ingen anmälan behövs. Du är fri att komma de tillfällen som passar. Välkommen med!

Bön, mobilisering och förväntan på nordisk ledarkonferens

Under Kristi himmelsfärdshelgen samlas 350 ledare från Sverige, Norge, Finland och Island för att bli utrustade och mobiliserade för att förvandla sina länder. - Det är en ny tid för Norden och vi kommer bli förvandlade under helgen, säger Sebastian Stakset, som tillsammans med Svedjeholmskyrkan och församlingen Icthus anordnar konferensen.

Läs mer

Svedjeholmskyrkans budskap finns nu på Soundcloud

På den nya hemsidan hittar du budskapen som nu kommer att delas på  Soundcloud. Vi visar även spelaren på den här sidan, så du lär dig hur den fungerar. 

 

 

Företagsträffar på Nya Parken i höst

Välkommen till höstens tillfällen för dig som är företagare, säljare, jobbar med ledarfunktion eller som funderar på att starta företag. Vi äter lunch tillsammans, samtalar och ber.

Läs mer

Israelmötet i Nya Parken samlade många

Isaac Bachman, som nu avslutat sina fem år som Israels ambassadör i Sverige, gjorde ett av sina sista officiella framträdanden i Nya Parken, Örnsköldsvik. Följande text är hämtad från tidningen Världen Idags rapportering från Israelmötet den 13 augusti.

Omkring 500 personer samlades på söndagen i Folkets hus i Örnsköldsvik, Nya parken, för att hylla Israel och ta farväl av landets ambassadör i Sverige, Isaac Bachman. – Sverige är så nära paradiset man kan komma, sa den avgående ambassadören, som lämnar Sverige efter fem år.

Svedjeholmskyrkan var en av flera kyrkor som bjudit in till evenemanget, som direktsändes i Kanal 10 i samarbete med Keren Kajemet, tidningen Inblick och vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Läs mer

Media uppmärksammade välgörenhetsföreställningen


Tidningen Världen Idag skrev den 29 maj om föreställningen till förmån för Bridge of Hope i Indien. På bilden (källa: Världen Idag) ses initiativtagarna Estelle Nordberg, Debora Ingman och Rebecka Nordberg utanför Parken, platsen för arrangemanget. 
Läs artikeln på varldenidag.se!

Även Örnsköldsviks Allehanda uppmärksammade satsningen, se länk här.

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook