• Aktuellt

Ny hemsida på gång


Vi håller just på att bygga en ny och modern webbsida! Du får gärna gå in och få en förhandstitt (all information och alla funktioner är inte tillgängliga ännu).

Vi planerar att övergå till den i slutet av september eller början av oktober, så klicka gärna på länken och testa den redan nu. >>Till nya webbsidan

Kvällsbibelskola i Nya Parken, start 30 september

10 söndag-kvällar med start den 30 sept kl. 18:00-20:30 på Nya Parken. Två lektioner, fikapaus och lovsång. 
 
Undervisning från Bibeln som lär dig att upptäcka kraften och godheten i Guds Ord. Du lär dig om vem Fadern, Sonen och den helige Ande är.  Du får lära dig se på dig själv och dina omständigheter utifrån Guds kärleksfulla perspektiv.   
 
Välkommen att ta emot Guds ord och låt hans ord och Ande fylla dig. 
Det blir harliga kvällar då du får lyssna till olika pastorer och bibellärare i en god atmosfär 
Ingen anmälan behövs. Välkommen med!

Ny predikoserie med start 16 september

Välkommen till söndagsgudstjänsterna i höst! Ny predikoserie i 6 delar, start söndag 16/9 kl 11.00.

16/9     Ef. 1 Kallelsen - Hur du lever mitt i Guds plan för ditt liv. Thomas Nordberg

23/9     Ef. 2 Positionen- Vad det innebär att du är i Kristus. Thomas Nordberg

30/9     Ef. 3 Perspektivet – Att leva ut din kallelse till hela världen. Johannes Sundin

7/10     Ef. 4 Vandringen – Nycklar för att formas av Guds Rikes kultur.  (Lyfta fram vardagshjältarna som sprider Guds rikes väldoft) Anders och Anitha Risberg

14/10   Ef. 5 Familjen – Hur du bygger starka och sunda relationer. Thomas Nordberg + team

21/10   Ef. 6 Utrustningen – Att använda Guds vapenrustning. Maria Nordberg

Bön, mobilisering och förväntan på nordisk ledarkonferens

Under Kristi himmelsfärdshelgen samlas 350 ledare från Sverige, Norge, Finland och Island för att bli utrustade och mobiliserade för att förvandla sina länder. - Det är en ny tid för Norden och vi kommer bli förvandlade under helgen, säger Sebastian Stakset, som tillsammans med Svedjeholmskyrkan och församlingen Icthus anordnar konferensen.

Läs mer

Svedjeholmskyrkans budskap finns nu på Soundcloud

På den nya hemsidan hittar du budskapen som nu kommer att delas på  Soundcloud. Vi visar även spelaren på den här sidan, så du lär dig hur den fungerar. 

 

 

Företagsträffar på Nya Parken i höst

Välkommen till höstens tillfällen för dig som är företagare, säljare, jobbar med ledarfunktion eller som funderar på att starta företag. Vi äter lunch tillsammans, samtalar och ber.

Läs mer

Israelmötet i Nya Parken samlade många

Isaac Bachman, som nu avslutat sina fem år som Israels ambassadör i Sverige, gjorde ett av sina sista officiella framträdanden i Nya Parken, Örnsköldsvik. Följande text är hämtad från tidningen Världen Idags rapportering från Israelmötet den 13 augusti.

Omkring 500 personer samlades på söndagen i Folkets hus i Örnsköldsvik, Nya parken, för att hylla Israel och ta farväl av landets ambassadör i Sverige, Isaac Bachman. – Sverige är så nära paradiset man kan komma, sa den avgående ambassadören, som lämnar Sverige efter fem år.

Svedjeholmskyrkan var en av flera kyrkor som bjudit in till evenemanget, som direktsändes i Kanal 10 i samarbete med Keren Kajemet, tidningen Inblick och vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Läs mer

Media uppmärksammade välgörenhetsföreställningen


Tidningen Världen Idag skrev den 29 maj om föreställningen till förmån för Bridge of Hope i Indien. På bilden (källa: Världen Idag) ses initiativtagarna Estelle Nordberg, Debora Ingman och Rebecka Nordberg utanför Parken, platsen för arrangemanget. 
Läs artikeln på varldenidag.se!

Även Örnsköldsviks Allehanda uppmärksammade satsningen, se länk här.

Svedjeholmskyrkan 30 år

Hopp & FramtidstroSvedjeholmskyrkan firade 30 år med ett speciellt jubileumsmöte på Folkets Park i Ö-vik den 15 november. Mötet var välbesökt, och avlutades med stor tårtbuffé. Talare var Carl-Gustaf Severin och det bjöds även på sång av Frank Ådahl och en del tillbakablickar från församlingens 30-åriga historia.

Församlingens jubileum uppmärksammades även med tidningen "Hopp och Framtidstro" som delades ut till alla hushåll och företag i Örnsköldsvik. Den 16-sidiga tidningen distribuerades som en bilaga till Tidningen 7.

I tidningen finns bland annat att läsa om vår satsning med Nya Parken, Bistånds- och Missionarbetet och en hel del andra reportage. Tack vare ett gott samarbete med våra leverantörer och samarbetspartners är tidningen helt finansierad genom annonsintäkter. Ett stort tack till samtliga annonsörer!

>>Här finns tidningen att läsa som pdf

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook