• Aktuellt

Gemenskap mellan kyrkor och samfund under New Wine-konferensen


Foto från inledningsmötet i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik.

Helgen den 14-17 augusti anordnades för tredje året i rad New Wines sommarkonferens i Örnsköldsvik. New Wine är ett nätverk av lokala församlingar som tillsammans strävar mot att följa Jesus, fyllas av den Helige Anden, förnyas av Ordet, se ett förvandlat land genom att ge de goda nyheterna vidare till alla. Medarrangörer i år var Svedjeholmskyrkan, Elimkyrkan, EFS i Örnsköldsvik och Gullänget, Pingstkyrkan i Överhörnäs, Missionskyrkan Långviksmon och Frälsningsarmén i Örnsköldsvik. Glädjande var att se att många ungdomar samlades under konferensen. Vid konferensens ungdomssamlingar deltog ett 60-tal ungdomar från olika kyrkor och sammanhang. 

Läs mer

Inspiration och framtidstro vid "Bygga Kyrka"

Foto: Livets ord www.livetsord.se

Ett härligt team från Svedjeholmskyrkan besökte Livets Ord i Uppsala och konferensen "Bygga Kyrka" den 1-4 maj. Med 88 seminarier om församlingsbyggande inom alla möjliga områden; socialt hjälparbete, gudstjänstliv, själavård, media, barn & ungdomar, lovsång, administration m.m. m.m. fanns det alla möjligheter att fördjupa sig och inspireras. Svedjeholmskyrkans ungdomspastor Andreas Westman, som deltog vid konferensen säger att han var mycket glad över konferensen: "-Vi har en fantastiskt härlig framtid!"

Läs mer

Påskens budskap berörde!


Påsken, den allra största kristna högtiden om Jesu död och uppståndelse, firades i Svedjeholmskyrkan med flera samlingar under påskhelgen. På torsdagen hölls en Getsemanestund med nattvard, på Långfredagens kväll en gudstjänst och på söndagen firades Jesu uppståndelse med en härlig uppståndelsegudstjänst (bild ovan)! Under gudstjänsten på söndag medverkade även ett team från Livets Ords musikal "Martyrion" som sedan gjorde ett mycket uppskattat framförande i Pingstkyrkan på påskdagskvällen.

Läs mer

Team från Svedjeholmskyrkan till Peru

Peruteamet
Vid gudstjänsten den 13 april sändes ett team på åtta personer (sju av dem på bilden ovan) till Peru under ledning av ungdomspastor Andreas Westman. Teamet kommer att besöka församlingen Rey de Reyes som startade för åtta år sedan i huvudstaden Lima. Svedjeholmskyrkan har under åren stött denna unga församling ekonomiskt och genom återkommande besök, och det är glädjande att se att församlingen räknar oss som sin systerförsamling!

Läs mer

Öppenhjärtlig Birro drog fullt hus


En öppenhjärtlig Marcus Birro besökte Svedjeholmskyrkan tordagen den 20 mars, med turnén "Klarspråk med Birro". Samtalskvällen som han hade tillsammans med predikanten Tommy Dahlman och Lukas Berggren, chefredaktör på tidningen Världen Idag, var mycket välbesökt. Kvällen arrangerades i samarbete med Pingstkyrkan Örnsköldsvik.

Läs mer

Glädje och tacksamhet vid den traditionsenliga julfesten


Svedjeholmskyrkans kör sjöng flera vackra julsånger vid festen.

Söndagen den 15 december hölls församlingens traditionsenliga julfest. Det blev en mycket trevlig och lyckad fest präglad av glädje och tacksamhet för året som gått.

Läs mer

Inspirerande missionsgudstjänst trots strömlös kyrklokal

Pastor John Raijah från Chennai, i södra Indien, besökte Svedjeholmskyrkan den 17 november och predikade på söndagens gudstjänst. Det blev en något annorlunda gudstjänst eftersom stormen Hilde orsakat ett långvarigt strömavbrott i området kring Svedjeholmen. Kyrklokalen var utan elektricitet under hela gudstjänsten vilket gav den en annorlunda inramning med stearinljus och avsaknad av ljudförstärkning.


Bild från inledningen av gudstjänsten i den strömlösa kyrklokalen i Svedjeholmen.

Läs mer

Lyssna till budskapen från kampanjmöten med Thomas Muthee


Den 22-24 oktober hade vi besök av Thomas Muthee från Kenya.
>>Lyssna till budskapen här!

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook