• Aktuellt

Församlingsdagen samlade många till vackra Norrbyskär

Som en uppstart av höstterminen 2013 inbjöds det till en församlingsdag lördagen den 24 augusti. Platsen för dagen var vackra Norrbyskär ca 7 mil norr om Ö-vik med sin fascinerande sågverkshistoria. Vi var totalt ca 110 personer samlade till gemenskap, bön, lovsång och inspiration inför den kommande terminen. Några av höjdpunkterna var mötet i det gamla baptistkapellet på ön och den gemensamma avslutande grillmiddagen.


Vädret var (som vanligt vid församlingsdagar...) riktigt fint!

Läs mer

Nya medlemmar välkomnades och Albanienteamet vittnade vid gudstjänst

Vid söndagens gudstjänst den 9 juni 2013 delade församlingens missionsteam, nyss hemkomna från Albanien, sina vittnesbörd från resan. Den veckolånga resan leddes av Maria Nordberg och totalt åtta personer följde med. Innan missionsteamet berättade om resan hade vi även glädjen att få välkomna fem nya medlemmar in i församlingsgemenskapen.

Läs mer

Kristen TV från Ö-vik berörde många

Under vecka 8 2013 sände den kristna TV-kanalen Kanal 10 sin kampanjvecka direkt från Svedjeholmskyrkan. De totalt närmare 30 timmar livesändning, varje vardagkväll från kl 17 till 23, med sång, musik och intervjuer m.m. var mycket uppskattade bland Kanal 10:s tittare. Många hörde av sig och tackade för programmen.


En av alla upplyftande samtal under TV-sändningarna. Här samtalar Maria och Thomas Nordberg med Karin Öberg och elever från Mellansels gospellinje. Gospelsångarna framförde mycket skickligt och med härlig entusiasm flera sånger under torsdagskvällens sändning.

Läs mer

Kampanjvecka präglades av väckelseatmösfär

Från tisdag den 12 februari till söndagen den 17 februari hölls en kampanjvecka i Svedjeholmskyrkan med titeln "Tid att möta Gud". Medverkande talare var riksevangelisten Stefan Salmonsson från Jönköping. Hans fru Marie var även med och talade vid en speciell kvinnofrukost på lördagsmorgonen. Varje kväll hölls väckelsemöten med lovsång, en kortare predikan av Stefan Salmonsson och tillfällen för förbön.
Stefan och Marie Salmonsson medverkade under
Stefan och Marie Salmonsson medverkade under "Tid att möta Gud".

Läs mer

Vittnesbörd om förvandlade liv genom kristen missbruksvård

Söndagen den 27 januari besökte pastor Hans Augustsson från församlingen Josua i Gamleby Svedjeholmskyrkan och predikade på gudstjänsten. Församlingen Josua bedriver en lång rad verksamheter på det sociala området, såsom äldreboende, grundskola och inte minst missbruksvård. Genom Guds nåd finns idag många före detta missbrukare som kan vittna om hur de kunde börja ett nytt liv utan droger efter behandling på Josua rehab. Med sig på sin resa till Ö-vik hade Hans Augustsson tre personer som fått hjälp till ett förvandlat och meningsfullt genom detta arbete, och de gav även sina vittnesbörd om detta under gudstjänsten.


Vittnesbörd gavs av dessa tre om vad Josua rehab har fått betyda

Läs mer

John Rajiah: "Bered en väg för Gud i ditt liv"

John Rajiah predikar i Svedjeholmskyrkan 2012-11-18Pastor John Rajiah från Chennai i Indien besökte Örnsköldsvik och Svedjeholmskyrkan och predikade vid söndagsgudstjänsten den 18:e november.

John är ledare för ett församlingsnätverk i Indien som varit med och grundat mer än 300 församlingar. John brinner även för att hjälpa utsatta människor, och driver flera barnhem och skolor, bistår med matutdelning och mycket mer.

Läs mer

Pastorer från Mellanöstern talade om förlåtelsens kraft

Det var ett spännande och unikt besök i Svedjeholmskyrkan, Tisdag den 4 sept. kl. 19.00. En berättelse om hur två av mellanösterns motpoler kan mötas i en gemensam tro på Jesu Kristus.

Nihad Salman och Evan Thomas
Nihad till vänster, tolken David Johansson i mitten, Evan till höger.

Läs mer

Tillsammans - inför en ny termin

Den 24-26 augusti hade församlingen sin upptaktshelg inför det nya terminen, med temat "tillsammans". På fredagskvällen samlades både unga och gamla i Kärrsjö på Hoppets Stjärnas fina anläggning till en gemenskapshelg. Under fredagen och lördagen gavs tid för att tillsammans inspireras inför tiden framför, och se vår lokala församlings unika kallelse. Fokus låg bland annat på hur vi kan ge komma med uppmuntran och evangelium till vår stad och även överbrygga generationsklyftor och se en ny generation växa upp som bär budskapet vidare. Självklart gavs även utrymme till trevliga aktiviteter och gemenskap, som. t.ex. under lördagskvällens grillning vid stranden i Kärrsjö.

Läs mer

Förväntningarna överträffades vid Norrlandskonferensen

New Wines Norrlandskonferens arrangeras 9-12 augusti den med möten och seminarier i Svedjeholmskyrkan. Konferensen arrangeras av nätverket New Wine i samarbete med de lokala kyrkorna Elimkyrkan, EFS Örnsköldsvik, EFS Gullänget och Svedjeholmskyrkan. Detta var första gången New Wine arrangerade en konferens i Norrland men sett till mängden besökare så överträffades förväntningarna. Antalet besökare vid kvällsmötena ökade för varje kväll, och på lördagen var det fyllt i kyrkan, nästan till bristningsgränsen...


Foto från lördagskvällens möte. Under lördagens kvällsmöte var det ännu fler besökare än under fredagen, uppskattningsvis mellan 400-500. Kyrklokalen räckte nästan inte till, många extrastolar fick bäras in. Alfred Nygren med team ledde lovsången. John Derneberg från Vänersborg predikade. I slutet inbjöds till förbön och flera personer vittnade om att det blivit helade under kvällen.

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook