• Aktuellt

Tillsammans - inför en ny termin

Den 24-26 augusti hade församlingen sin upptaktshelg inför det nya terminen, med temat "tillsammans". På fredagskvällen samlades både unga och gamla i Kärrsjö på Hoppets Stjärnas fina anläggning till en gemenskapshelg. Under fredagen och lördagen gavs tid för att tillsammans inspireras inför tiden framför, och se vår lokala församlings unika kallelse. Fokus låg bland annat på hur vi kan ge komma med uppmuntran och evangelium till vår stad och även överbrygga generationsklyftor och se en ny generation växa upp som bär budskapet vidare. Självklart gavs även utrymme till trevliga aktiviteter och gemenskap, som. t.ex. under lördagskvällens grillning vid stranden i Kärrsjö.

Läs mer

Förväntningarna överträffades vid Norrlandskonferensen

New Wines Norrlandskonferens arrangeras 9-12 augusti den med möten och seminarier i Svedjeholmskyrkan. Konferensen arrangeras av nätverket New Wine i samarbete med de lokala kyrkorna Elimkyrkan, EFS Örnsköldsvik, EFS Gullänget och Svedjeholmskyrkan. Detta var första gången New Wine arrangerade en konferens i Norrland men sett till mängden besökare så överträffades förväntningarna. Antalet besökare vid kvällsmötena ökade för varje kväll, och på lördagen var det fyllt i kyrkan, nästan till bristningsgränsen...


Foto från lördagskvällens möte. Under lördagens kvällsmöte var det ännu fler besökare än under fredagen, uppskattningsvis mellan 400-500. Kyrklokalen räckte nästan inte till, många extrastolar fick bäras in. Alfred Nygren med team ledde lovsången. John Derneberg från Vänersborg predikade. I slutet inbjöds till förbön och flera personer vittnade om att det blivit helade under kvällen.

Läs mer

Konfirmander och mammor firades vid festgudstjänst

Söndagen den 27 maj, på pingstdagen, hölls en festgudstjänst i Svedjeholmskyrkan. Under gudstjänsten hölls en konfirmationsavslutning för de 13 ungdomar som under läsåret deltagit i församlingens konfirmationsundervisning och fått lära sig mer om den kristna tron och Bibeln. Sex av konfirmanderna lät sig även döpas under gudsjänsten! Dessutom uppmärksammades speciellt alla mammor med ros och tårta på morsdagen.


De 13 konfirmanderna från läsåret 2011/2012

Läs mer

Bilder från biståndsdagen, 1 maj

Den första maj arrangerades en biståndsdag vid Svedjeholmskyrkans Biståndscenter. Under dagen var det öppet i Second hand-butiken och även extra lagerrensning till förmån för hjälparbete i Albanien. Dagen innehöll även en modevisning där plagg från butiken visades. På kvällen hölls sedan ett musikcafé med Countrytema i kyrkans cafeteria. Musikerna Nenne och Emilia Lindberg sjöng och spelade, och en insamling till förmån för bistånd till Albanien gjordes. Det tillsammans med intäkter från försäljning under dagen resulterade i ca 20 000 kr som kommer att gå till hjälparbetet!

Fullsatt vid countrykvällen i cafeterian
Fullsatt vid countrykvällen i cafeterian

Läs mer

Bilder från sista april vid Svedjeholmskyrkan

Traditionsenligt firades valborgsmässoafton med brasa och ett varierat program vid Svedjeholmskyrkan.
Sista april vid Svedjeholmskyrkan
Kyrkans kör sjöng vårsånger

Läs mer

Grundarna av "Levande familjer" besökte Svedjeholmskyrkan

Marie Nylén talar på gudstjänsten
Den 17-18 mars besökte Lasse "PP" och Marie Nylén Svedjeholmskyrkan och höll ett seminarium på temat "Relationer" på lördagseftermiddagen, med ett avslutande kvällsmöte. Lasse och Marie talade även vid gudstjänsten i Svedjeholmskyrkan på söndag förmiddag. Paret Nylén grundade organisationen "Levande familjer" år 1997. Organisationen jobbar för goda och hållbara relationer inom äktenskap och familj och bedriver bland annat familjerådgivning på en rad platser i Sverige.

Läs mer

Fullt hus i kyrkan vid Jonas Helgessons besök

Jonas Helgesson talar i SvedjeholmskyrkanFredagen den 17 februari besökte Jonas Helgesson Örnsköldsvik. Han höll en talk show i Svedjeholmskyrkan på kvällen, och intresset var stort. Det var i det närmaste fullsatt i kyrkans 300 sittplatser.

Med mycket humor och värme talade han om sitt liv och sina erfarenheter och hur han förverkligat sina drömmar trots sin CP-skada. Streetdancegruppen Noorte Action och en av församlingens sånggrupper medverkade i inledningen på showen, innan Jonas tog vid och gjorde ett bejublat framträdande. Temat för hans tal var "tacksamhet".

>>Klicka här för att lyssna på Jonas talkshow!

Läs mer

Goda skäl att helt avstå från alkohol...

Carl-Gustaf Severin”Det är aldrig fel att vara helnykter” är rubriken på Carl-Gustaf Severins nya bok som fått stor uppmärksamhet. Bokens första upplaga sålde slut fort, och nu reser Carl Gustaf runt i landet och talar om alkoholkulturen och dess påverkan. Lördagen den 4 februari besökte han Svedjeholmskyrkan och talade om detta aktuella ämne.

>> Lyssna till budskapet här!

Läs mer

En trivsam och välbesökt julfest


Söndagen den 4 december hölls Svedjeholmskyrkans öppna julfest med ett program för alla åldrar. Årets värdar var Andreas Westman och Christoffer Eriksson. Programmet var en mix av roliga tävlingar, humor, återblickar från året och julens glada budskap.

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook