• Aktuellt

Konfirmander och mammor firades vid festgudstjänst

Söndagen den 27 maj, på pingstdagen, hölls en festgudstjänst i Svedjeholmskyrkan. Under gudstjänsten hölls en konfirmationsavslutning för de 13 ungdomar som under läsåret deltagit i församlingens konfirmationsundervisning och fått lära sig mer om den kristna tron och Bibeln. Sex av konfirmanderna lät sig även döpas under gudsjänsten! Dessutom uppmärksammades speciellt alla mammor med ros och tårta på morsdagen.


De 13 konfirmanderna från läsåret 2011/2012

Läs mer

Bilder från biståndsdagen, 1 maj

Den första maj arrangerades en biståndsdag vid Svedjeholmskyrkans Biståndscenter. Under dagen var det öppet i Second hand-butiken och även extra lagerrensning till förmån för hjälparbete i Albanien. Dagen innehöll även en modevisning där plagg från butiken visades. På kvällen hölls sedan ett musikcafé med Countrytema i kyrkans cafeteria. Musikerna Nenne och Emilia Lindberg sjöng och spelade, och en insamling till förmån för bistånd till Albanien gjordes. Det tillsammans med intäkter från försäljning under dagen resulterade i ca 20 000 kr som kommer att gå till hjälparbetet!

Fullsatt vid countrykvällen i cafeterian
Fullsatt vid countrykvällen i cafeterian

Läs mer

Bilder från sista april vid Svedjeholmskyrkan

Traditionsenligt firades valborgsmässoafton med brasa och ett varierat program vid Svedjeholmskyrkan.
Sista april vid Svedjeholmskyrkan
Kyrkans kör sjöng vårsånger

Läs mer

Grundarna av "Levande familjer" besökte Svedjeholmskyrkan

Marie Nylén talar på gudstjänsten
Den 17-18 mars besökte Lasse "PP" och Marie Nylén Svedjeholmskyrkan och höll ett seminarium på temat "Relationer" på lördagseftermiddagen, med ett avslutande kvällsmöte. Lasse och Marie talade även vid gudstjänsten i Svedjeholmskyrkan på söndag förmiddag. Paret Nylén grundade organisationen "Levande familjer" år 1997. Organisationen jobbar för goda och hållbara relationer inom äktenskap och familj och bedriver bland annat familjerådgivning på en rad platser i Sverige.

Läs mer

Fullt hus i kyrkan vid Jonas Helgessons besök

Jonas Helgesson talar i SvedjeholmskyrkanFredagen den 17 februari besökte Jonas Helgesson Örnsköldsvik. Han höll en talk show i Svedjeholmskyrkan på kvällen, och intresset var stort. Det var i det närmaste fullsatt i kyrkans 300 sittplatser.

Med mycket humor och värme talade han om sitt liv och sina erfarenheter och hur han förverkligat sina drömmar trots sin CP-skada. Streetdancegruppen Noorte Action och en av församlingens sånggrupper medverkade i inledningen på showen, innan Jonas tog vid och gjorde ett bejublat framträdande. Temat för hans tal var "tacksamhet".

>>Klicka här för att lyssna på Jonas talkshow!

Läs mer

Goda skäl att helt avstå från alkohol...

Carl-Gustaf Severin”Det är aldrig fel att vara helnykter” är rubriken på Carl-Gustaf Severins nya bok som fått stor uppmärksamhet. Bokens första upplaga sålde slut fort, och nu reser Carl Gustaf runt i landet och talar om alkoholkulturen och dess påverkan. Lördagen den 4 februari besökte han Svedjeholmskyrkan och talade om detta aktuella ämne.

>> Lyssna till budskapet här!

Läs mer

En trivsam och välbesökt julfest


Söndagen den 4 december hölls Svedjeholmskyrkans öppna julfest med ett program för alla åldrar. Årets värdar var Andreas Westman och Christoffer Eriksson. Programmet var en mix av roliga tävlingar, humor, återblickar från året och julens glada budskap.

Läs mer

En hälsning från Kanal 10

Här följer ett utdrag från utvärderingen av direktsändningarna från Svedjeholmskyrkan under vecka 44 2011. Skrivet av Rolf Lideberg på Kanal 10.

Läs mer

Second hand-butiken, öppet torsdagar 13-16, lördagar 10-14

Svedjeholmskyrkans biståndscenter
ÖPPET TORSDAGAR 13.00-16.00 LÖRDAGAR 10.00-14.00
(med reservation för ev. ändringar, t.ex. vid helgdagar)

Välkommen till vår Second Hand-butik - Svedjeholmskyrkans biståndscenter. Genom de medel som kommer in gör vi biståndsinsatser till behövande både i Sverige och utomlands (t.ex. Indien och Albanien).

HJÄLP OSS HJÄLPA FLER! Till vår butik tar vi tacksamt emot: 
Kläder och skor (hela och rena), leksaker, sportutrustning, barnvagnar, barnsängar, möbler, husgeråd. Vi kan även ta emot varor även andra tider än butikens ordinarie öppettider. Kontakta i så fall Anneli Olsson, 073-8210105 eller Svedjeholmskyrkans expedition, 0660-517 27.Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook