• Aktuellt

En hälsning från Kanal 10

Här följer ett utdrag från utvärderingen av direktsändningarna från Svedjeholmskyrkan under vecka 44 2011. Skrivet av Rolf Lideberg på Kanal 10.

Läs mer

Second hand-butiken, öppet torsdagar 13-16, lördagar 10-14

Svedjeholmskyrkans biståndscenter
ÖPPET TORSDAGAR 13.00-16.00 LÖRDAGAR 10.00-14.00
(med reservation för ev. ändringar, t.ex. vid helgdagar)

Välkommen till vår Second Hand-butik - Svedjeholmskyrkans biståndscenter. Genom de medel som kommer in gör vi biståndsinsatser till behövande både i Sverige och utomlands (t.ex. Indien och Albanien).

HJÄLP OSS HJÄLPA FLER! Till vår butik tar vi tacksamt emot: 
Kläder och skor (hela och rena), leksaker, sportutrustning, barnvagnar, barnsängar, möbler, husgeråd. Vi kan även ta emot varor även andra tider än butikens ordinarie öppettider. Kontakta i så fall Anneli Olsson, 073-8210105 eller Svedjeholmskyrkans expedition, 0660-517 27.Kanal 10:s direktsända kampanjvecka november 2011

På måndagkvällen den 31 oktober 2011 startade Kanal 10 sina TV-sändningar från Örnsköldsvik och Svedjeholmskyrkan. Under den första kvällen var det en lång rad gäster. Bland andra Jerry Gyll med sångare och musiker från Skorped, Börje Dahlkvist som arbetar för LP-stiftelsen och musiker från Pingstkyrkan Höga Kusten. Josef Larsson, en av Sveriges mest framstående backhoppare i Sveriges landslag intervjuades om sitt idrottande och sin kristna tro. Samtalen och intervjuerna leddes av Börje Claesson (Kanal 10), pastorsparet Thomas och Maria Nordberg med flera.


Frank Ådahl intervjuas i TV-studion

Under resten av veckan var det en lång rad gäster, och många olika inslag av sång och musik. Frank Ådahl, Magnus & Birgitta Aasa, EFS-prästen Jonas Nordén, Christer Eklöf från Frälsningsarmén, sångare och musiker från Örnsköldsviksproducerade lovsångsalbumet "Ett", Stefan Beimark från Pingstkyrkan i Ö-vik, och många fler... Responsen från tittarna var mycket stor och Kanal 10 fick under vecka många nya partners, speciellt från Ö-viksområdet! Glädjande var även att ÖrnSAT gav Ö-viksborna med deras digitala TV-utbud fri tillgång till Kanal 10 under hela veckan.


Många frivilliga arbetade under kvällarna med tekniken.

Läs mer

Pastor Raijah från Indien: "Det håller att tro på Gud!!"


Pastor John Raijah från staden Chennai i Indien besökte Svedjeholmskyrkan den 9 oktober och predikade vid söndagens gudstjänst. Temat för predikan var "Aktiv tro - att välja att tro på Gud mitt i alla omständigheter".

Läs mer

Återupprättelse tema för gemensam gudstjänst


Söndagen den 18 september höll Svedjeholmskyrkan och Pingstkyrkan i Överhörnäs en gemensam gudstjänst i Överhörnäs. Inbjudna talare var Nordafrikamissionären Broder Mose (Moussa Abna-Aissa) och Per-Olof Eurell från Märsta.

Läs mer

Vittnesbörd från Tjeckien och en viktig insats för Östafrika

Vid söndagsgudstjänsten den 28 augusti var missionärsfamiljen Christer & Kicki Dahlberg på besök och berättade om sitt arbete i Tjeckien.

Pastor Thomas Nordberg predikade över ämnet "vision". Han talade bland annat om den viktigaste visionen som bör vara vår drivkraft; att sätta Gud först och ha det som vårt mål att först och främst tjäna honom.

Det gjordes en insamling för de svältdrabbade i Östafrika. Närmare 30 000 kr samlades in för detta viktiga och angelägna ändamål!

Läs mer

Terminsstart med trivsam församlingshelg

Brännboll i det vackra vädret...
Som en uppstart inför hösten anordnades en församlingshelg den 12-14 augusti i vackra Kärrsjö, 65 km norr om Örnsköldsvik. Lägret hölls vid Hoppets Stjärnas anläggning, med deltagare i alla åldrar. På lördagen gavs utrymme till gemenskapsaktiviteter som bl.a. brännboll och tipsrunda, i ett vackert väder. Grillkvällen var mycket uppskattad. Helgen avslutades med gudstjänst på söndagen.

Läs mer

Mission i både Sverige och Azerbadjan i fokus (Foto & video från gudstjänst)

Gudstjänst 2011-08-07
På söndagsgudstjänsten i Svedjeholmskyrkan den 7 augusti var temat för dagen mission och hur vi kan sprida evangeliet utomlands - men också här hemma i Sverige. Medverkande på mötet var missionärsparet Per och Sabina Johansson med vänner från Azerbadjan, och dessutom de drygt etthundra ungdomarna från evangelisationssatsningen Sverigeresan.

Läs mer

Familjefest på Sörliden


Under midsommarhelgen arrangerade Svedjeholmskyrkan "Midsommarkul" i stadsdelen Sörliden i Örnsköldsvik. Det var mycket god uppslutning (trots det regninga vädret) i församlingens stora tält, med hela 25 (!) natonaliteter samlade! Under eftermiddagen bjöds det på musik, fika och tävlingar som lockade till mycket skratt under ledning av teamet från Söndagskul.

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook