• Aktuellt

Se gudstjänster via Webb-TV!

Som ett led i vår mediasatsning ger vi dig nu möjligheten att se våra gudstjänster via Webb-TV. Klicka här för att komma till våra webbsändningar!

Runt 70 deltagare inspirerades på Företagardagen!

Företagardagen i Svedjeholmskyrkan den 9 april 2011

Kristna företagargruppen i Örnsköldsvik har sedan starten 2005 varje år arrangerat tema- och inspirationsdagar för företagare och företagsledare. Förväntningarna inför den planerade Företagardagen lördagen den 9 april var höga, mycket på grund av de välrenommerade föreläsarna Urban Gavelin och Per-Olof Eurell samt inbjudan till en paneldebatt med företrädare från kommun och näringsliv.

Läs mer

En stämningsfull julkonsert

På annandag jul hölls en stämmningsfull julkonsert i Svedjeholmskyrkan med musikerna Tobias & Ulrika Helén, Helena & Christoffer Törnroos och Andreas & Gisela Gren Nordström. De tre äkta paren är aktiva som yrkesmusiker inom bl.a. gospel, klassikt och jazz.

Läs mer

Förbön för Indien!

På grund av en svår situation för pastor John Raijah, som arbetar som missionär i Indien, kar han fått förhinder för att kunna resa till Sverige och predika på Svedjeholmskyrkan nu på söndag den 31 oktober. John Raijah driver ett omfattande församlingsarbete och driver även kristna barnhem och skolor, och har på grund av detta på många sätt motarbetats av de indiska myndigheterna. John Raijah och hans arbete behöver speciellt bönestöd nu!

Läs mer

Förintelseöverlevaren Max Safir besökte Svedjeholmskyrkan

Den 21-24 oktober besökte Max Safir Örnsköldsvik. Max är en av de få överlevare från förintelsen under andra världskriget som ännu är vid liv och kan delge om detta mörka kapitel i mänsklighetens historia. Det finns som bekant många krafter i dagens samhälle som vill förringa och till och med förneka att förintelsen av sex miljoner judar har ägt rum. Vid sina föreläsningar återkommer därför Max många gånger till hur viktigt det är för vår framtid att vi aldrig får glömma att detta hemska har skett och att vi måste motarbeta de krafter som vill göra skillnad på människovärdet beroende av rastillhörighet, hudfärg och religion.

Läs mer

TV-teamet: "Specialkabeln fanns bara en kilometer bort..."Läs det härliga vittnesbördet om hur Svedjeholmskyrkans TV-team fick tag i sin inspelningsutrustning!

Läs mer

Motionsgympa för alla

Nu kör motionsgympan igång i gymnastiksalen i Svedjeholmskyrkan (Broskolan). Gympan passar alla som vill hålla igång - oavsett ålder och förutsättningar. Tid: Torsdagar 18.00. Klicka på "läs mer" för mer information.

Läs mer

Folkligt och festligt på SörlidenEn gång varje månad under våren 2010 har "Söndagskul för hela familjen" arrangerats i Sörlidenområdet i Örnsköldsvik. "Söndagskul" är en satsning som barn- och söndagsskolledare m.fl. på Svedjeholmskyrkan arbetat med. Fokus på dessa tillfällen har varit att skapa en plats för kontaktskapande, genom bl.a. lekar och aktiviteter för barn, fika och annat familjevänligt program. Många barn men även äldre; pappor och mammor, far- och morföräldrar etc. har deltagit på dessa träffar. En stor öppenhet och mångfald har präglat "Söndagskul" eftersom en stor del av besökarna kommer flera olika länder.

Den 26 juni (midsommardagen) var det så dags för "Midsommarkul" i det Svedjeholmskyrkans stora tält som restes på en grusplan i Sörlidenområdet.

Läs mer

Premiär för pastorsbloggen...

PastorsbloggenNu finns Svedjeholmskyrkans pastorspar, Thomas och Maria Nordbergs blogg för dig att läsa på nätet.

Bloggens huvudrubriker kommer att synas till vänster under menyerna här på svedjeholmskyrkan.se.

Direktlänk till bloggen:
pastorsblogg.blogspot.com

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook