• Aktuellt

Folkligt och festligt på SörlidenEn gång varje månad under våren 2010 har "Söndagskul för hela familjen" arrangerats i Sörlidenområdet i Örnsköldsvik. "Söndagskul" är en satsning som barn- och söndagsskolledare m.fl. på Svedjeholmskyrkan arbetat med. Fokus på dessa tillfällen har varit att skapa en plats för kontaktskapande, genom bl.a. lekar och aktiviteter för barn, fika och annat familjevänligt program. Många barn men även äldre; pappor och mammor, far- och morföräldrar etc. har deltagit på dessa träffar. En stor öppenhet och mångfald har präglat "Söndagskul" eftersom en stor del av besökarna kommer flera olika länder.

Den 26 juni (midsommardagen) var det så dags för "Midsommarkul" i det Svedjeholmskyrkans stora tält som restes på en grusplan i Sörlidenområdet.

Läs mer

Premiär för pastorsbloggen...

PastorsbloggenNu finns Svedjeholmskyrkans pastorspar, Thomas och Maria Nordbergs blogg för dig att läsa på nätet.

Bloggens huvudrubriker kommer att synas till vänster under menyerna här på svedjeholmskyrkan.se.

Direktlänk till bloggen:
pastorsblogg.blogspot.com

En festlig och högtidlig gudstjänst den 30 maj

Söndagen den 30 maj hölls en välbesökt festgudstjänst i samband med avslutningen för Svedjeholmskyrkans konfirmander. De tolv konfirmanderna har under ledning av ungdomspastor Andreas Westman och ytterligare konfirmandledare genomgått två terminer med bibelundervisning i den kristna trons grunder. Söndagens gudstjänst blev en värdig och högtidlig avslutning där ungdomarna fick motta sina diplom och varsin bibel.

Läs mer

Sammandrag från påskens möten

 
Under påskhelgen samlades både unga och gamla i Svedjeholmskyrkan. Jesu lidande, död och uppståndelse var givetvis i centrum. Fotot ovan är från söndagens uppståndelsegudstjänst där församlingens nystartade barnkör medverkade och sjöng flera fina påsksånger, bl.a. påskpsalmen "Dina händer är fulla av blommor".

Läs mer

Gemensamt uttalande från Pingströrelsen och Trosrörelsen

Svedjeholmskyrkans pastor Thomas Nordberg har medverkat vid i de samtal mellan Trosrörelsen och Pingströrelsen som lett fram till följande gemensamma uttalande:
Företrädare för Pingströrelsen och Livets Ord, Trosrörelsen, har under hösten 2009 mötts till öppna och konstruktiva samtal om våra relationer med fokus på vårt gemensamma uppdrag, att nå Sverige med evangelium.

Läs mer

Skytte berättade om sin omvändelse

Göran Skytte föreläser i SvedjeholmskyrkanDen kände mediaprofilen och journalistprisvinnaren Göran Skytte besökte Svedjeholmskyrkan lördagen den 27 februari och berättade om sitt liv och sin omvändelse.

Med en blandning av humor och allvar fick de många åhörarna ta del av en fascinerande livsberättelse.

Läs mer

Anita Barker Andersen: "Det finns frihet!"

Anita Berker Andersen - foto: Världen IdagFörkunnaren Anita Barker Andersen från Uddevalla medverkade på konferensen "Fri att leva", lördag 20 februari i Svedjeholmskyrkan, där hon talade över ämnet "Det finns frihet". Anita är en omtyckt talare och författare. 

Anita Barker Andersen har trots svåra omständigheter genom sitt liv, bl.a. en allvarlig ögonsjukdom - hon har bara några få procent syn, kunnat bli till välsignelse för många människor. Hennes bok "Det finns frihet" kom till på ett mirakulöst sätt och är ett starkt vittnesbörd om Guds godhet och att Han vill föra oss in i frihet.

Läs mer

Temat "Kyrka [hjärta] Stad" berörde Örnsköldsvik


Årets gemensamma vecka för kyrkorna i Örnsköldsvik hade temat "Kyrka [hjärta] Stad". Under vecka 3 2010, måndag-fredag, arrangerades gemensamma bönesamlingar i de olika kyrkorna. Helgens samlingar och gudstjänster hade en utåtriktad betoning på det nämnda temat, enligt orden i Jesaja 29:7 "att sök den stads bästa dit Herren har fört er". Samlingarna hålls på mer "neutrala" platser, bl.a. i Örnsköldsviks största galleria, med syfte att göra det lätt för den icke kyrkvane att komma med!

Läs mer

Fotokollage från julfesten


Söndagen den 20 december var det äntligen dags för Svedjeholmskyrkans öppna julfest. Festen började kl 13.00 och hade ett välfyllt och brett två timmar långt program. Tack vare en härlig mix under ledning av ungdomspastor Andreas Westman blev det en mycket familjevänlig tillställning.

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook