• Aktuellt

Media uppmärksammade välgörenhetsföreställningen


Tidningen Världen Idag skrev den 29 maj om föreställningen till förmån för Bridge of Hope i Indien. På bilden (källa: Världen Idag) ses initiativtagarna Estelle Nordberg, Debora Ingman och Rebecka Nordberg utanför Parken, platsen för arrangemanget. 
Läs artikeln på varldenidag.se!

Även Örnsköldsviks Allehanda uppmärksammade satsningen, se länk här.

Svedjeholmskyrkan 30 år

Hopp & FramtidstroSvedjeholmskyrkan firade 30 år med ett speciellt jubileumsmöte på Folkets Park i Ö-vik den 15 november. Mötet var välbesökt, och avlutades med stor tårtbuffé. Talare var Carl-Gustaf Severin och det bjöds även på sång av Frank Ådahl och en del tillbakablickar från församlingens 30-åriga historia.

Församlingens jubileum uppmärksammades även med tidningen "Hopp och Framtidstro" som delades ut till alla hushåll och företag i Örnsköldsvik. Den 16-sidiga tidningen distribuerades som en bilaga till Tidningen 7.

I tidningen finns bland annat att läsa om vår satsning med Nya Parken, Bistånds- och Missionarbetet och en hel del andra reportage. Tack vare ett gott samarbete med våra leverantörer och samarbetspartners är tidningen helt finansierad genom annonsintäkter. Ett stort tack till samtliga annonsörer!

>>Här finns tidningen att läsa som pdf

Svedjeholmskyrkans barnhem uppmärksammat i media

Vi är glada för den stora uppmärksamheten vi fått när det gäller vårt barnhem i Indien! Örnsköldsviks Allehanda skrev ett reportage om projektet i tidningen den 23 mars.

>>Länk till artikeln på allehanda.se 

Vi vill även påminna om möjligheten att bli fadder till ett barn på barnhemmet. Då betalar du 200 kr per månad och får hjälpa ett barn till ett värdigt liv! Läs mer om barnhemmet här!

Temat "Bygga kyrka - älska staden" samlade många i Ö-vik

Joakim Lundqvist medverkade vid böneveckan i Örnsköldsvik

I en gemensam satsning i kyrkorna arrangerades en ekumenisk bönevecka under vecka 3 i Örnsköldsvik. Inbjudna talare var Gertrud Storsjö och Joakim Lundqvist. Samlingarna hölls i flera olika kyrkor och det anordnades även en mycket uppskattad ledarsamling med Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord, Uppsala.

Läs mer

"#FRÄLST", tema för adventsgudstjänsten

#Frälst, foto:Sara Sidenek
Medverkande ungdomarna vid gudstjänsten. Foto: Sara Sidenek.

Församlingarnas ungdomar gjorde en fantastisk insats under den kanske något annorlunda men mycket uppskattade adventsgudstjänsten i Svedjeholmskyrkan den 30 november. Gudstjänsten var välbesökt, drygt 160 personer var på plats.

Läs mer

Sven Alm hemma hos Herren

Pastor Sven Alm hemma hos Herren. Fotokälla: Petrus Isaksson.

Till minne av pastor Sven Alm, grundaren av församlingen Trons Sköld / Svedjeholmskyrkan.

Den 11 november på kvällen somnade missionären och pastorn Sven Alm in och befordrades till den himmelska härligheten. Sven blev 82 år gammal. Överlåtelse till den himmelska kallelsen var drivkraften för honom i arbetet som missionär och församlingsbyggare.

Begravningen ägde rum den 5 december i Svedjeholmskyrkan.

Minnesgåva
För dig som vill ge en minnesgåva finns möjligheten att göra det till Kinamissionen via Svedjeholmskyrkans Missions- och Biståndsfond.

Plusgiro 14 82 38 - 9 (Märk inbetalningen "Minnesgåva Sven Alm")

Läs mer

Måndagar kl 20.30 - TV-program från Svedjeholmskyrkan på Kanal 10!

Kanal 10 WEBB-TV
Under november månad kommer TV-program från Svedjeholmskyrkan att sändas måndagkvällar kl 20.30 på Kanal 10. Titta gärna!

Programmen har temat "Älska Gud och Älska människor".

Har du inte Kanal 10 i ditt programutbud så finns möjligheten att se Webb-TV live på kanal10.se: http://kanal10.se/webbtv

Lyssna till Alf Svensson tal vid "Mera Medmänsklighet"

Missade du kvällen "Mera Medmänsklighet" i Svedjeholmskyrkan? Arrangemanget var ett samarbete mellan Hoppets Stjärna, Kristdemokraterna, Frälsningsarmén, Svedjeholmskyrkans Biståndscenter och Vuxenskolan. Kvällens medverkande var Alf Svensson, Frank Ådahl, Lennart Eriksson (Hoppets Stjärna) m.fl. Örnsköldsviks Allehanda skrev en artikel om kvällen. 

>> Länk till artikeln "En kväll med medmänsklighet i fokus" på allehanda.se

Alf Svenssons tal om medmänsklighet var mycket uppskattat med ett viktigt budskap:
>> Lyssna här! 

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook