• Aktuellt

Temat "Bygga kyrka - älska staden" samlade många i Ö-vik

Joakim Lundqvist medverkade vid böneveckan i Örnsköldsvik

I en gemensam satsning i kyrkorna arrangerades en ekumenisk bönevecka under vecka 3 i Örnsköldsvik. Inbjudna talare var Gertrud Storsjö och Joakim Lundqvist. Samlingarna hölls i flera olika kyrkor och det anordnades även en mycket uppskattad ledarsamling med Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord, Uppsala.

Läs mer

"#FRÄLST", tema för adventsgudstjänsten

#Frälst, foto:Sara Sidenek
Medverkande ungdomarna vid gudstjänsten. Foto: Sara Sidenek.

Församlingarnas ungdomar gjorde en fantastisk insats under den kanske något annorlunda men mycket uppskattade adventsgudstjänsten i Svedjeholmskyrkan den 30 november. Gudstjänsten var välbesökt, drygt 160 personer var på plats.

Läs mer

Sven Alm hemma hos Herren

Pastor Sven Alm hemma hos Herren. Fotokälla: Petrus Isaksson.

Till minne av pastor Sven Alm, grundaren av församlingen Trons Sköld / Svedjeholmskyrkan.

Den 11 november på kvällen somnade missionären och pastorn Sven Alm in och befordrades till den himmelska härligheten. Sven blev 82 år gammal. Överlåtelse till den himmelska kallelsen var drivkraften för honom i arbetet som missionär och församlingsbyggare.

Begravningen ägde rum den 5 december i Svedjeholmskyrkan.

Minnesgåva
För dig som vill ge en minnesgåva finns möjligheten att göra det till Kinamissionen via Svedjeholmskyrkans Missions- och Biståndsfond.

Plusgiro 14 82 38 - 9 (Märk inbetalningen "Minnesgåva Sven Alm")

Läs mer

Måndagar kl 20.30 - TV-program från Svedjeholmskyrkan på Kanal 10!

Kanal 10 WEBB-TV
Under november månad kommer TV-program från Svedjeholmskyrkan att sändas måndagkvällar kl 20.30 på Kanal 10. Titta gärna!

Programmen har temat "Älska Gud och Älska människor".

Har du inte Kanal 10 i ditt programutbud så finns möjligheten att se Webb-TV live på kanal10.se: http://kanal10.se/webbtv

Lyssna till Alf Svensson tal vid "Mera Medmänsklighet"

Missade du kvällen "Mera Medmänsklighet" i Svedjeholmskyrkan? Arrangemanget var ett samarbete mellan Hoppets Stjärna, Kristdemokraterna, Frälsningsarmén, Svedjeholmskyrkans Biståndscenter och Vuxenskolan. Kvällens medverkande var Alf Svensson, Frank Ådahl, Lennart Eriksson (Hoppets Stjärna) m.fl. Örnsköldsviks Allehanda skrev en artikel om kvällen. 

>> Länk till artikeln "En kväll med medmänsklighet i fokus" på allehanda.se

Alf Svenssons tal om medmänsklighet var mycket uppskattat med ett viktigt budskap:
>> Lyssna här! 

Gemenskap mellan kyrkor och samfund under New Wine-konferensen


Foto från inledningsmötet i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik.

Helgen den 14-17 augusti anordnades för tredje året i rad New Wines sommarkonferens i Örnsköldsvik. New Wine är ett nätverk av lokala församlingar som tillsammans strävar mot att följa Jesus, fyllas av den Helige Anden, förnyas av Ordet, se ett förvandlat land genom att ge de goda nyheterna vidare till alla. Medarrangörer i år var Svedjeholmskyrkan, Elimkyrkan, EFS i Örnsköldsvik och Gullänget, Pingstkyrkan i Överhörnäs, Missionskyrkan Långviksmon och Frälsningsarmén i Örnsköldsvik. Glädjande var att se att många ungdomar samlades under konferensen. Vid konferensens ungdomssamlingar deltog ett 60-tal ungdomar från olika kyrkor och sammanhang. 

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook